17.2.2016

Hölmöt ja emähölmöt

Onkohan kansansaduissa sittenkin totta takana, kun me onnistumme aina valitsemaan kansamme edustajat omalta kannaltamme kaikkein hölmöimmästä päästä porukkaa?

Hölmölässä kun ollaan, suurten poliittisten johtajien kai pitääkin olla emähölmöjä, joista sitten valitaan mm. ministereitä ja kanistereita.


Emähölmöt unohtavat heti vaalien jälkeen meidät tavishölmöt ja jakavat yhteisestä kakusta parhaita paloja vain itselleen ja kavereilleen.


Pahinta vahinkoa koko hölmölän kiltille kansalle tehneitä sikahölmöjä saatetaan valita messeviin hommeleihin eurohölmölän syvään ytimeen, Prysselikseen tai muihin hyvin rasvattuihin kermapyllypesteihin.


Hölmöys on lajityypillinen piirre ja vaiva, mikä herkästi pahentuu. Siitä ovat osoituksena ne monet ääriääliöt, jotka haluaisivat jakaa pienen kansan itselleen leipoman kakun kaikille koko tomppeleiden johtamalla maapallolla. Kakkuva on tarjolla tietyisti kaikenlaisille tänne tulijoille ja sitä viedäänkin innokkaasti pitkin palloa mm. kehitysavun nimissä.


Hölmölän isoon pirttiin otetaan mielellään paitsi säkillä valoa, myös paljon enemmän kulkijoita kuin sinne mahtuu. Mitä sitten ruokapöytään laitetaan? Siitä ei ainakaan tule suu makiaks!


Tervetuloa asumaan Hölmölään ihmiset, tulette mistä vain ja maan raja on vain taivaassa! Sitä tämäkin emähölmöily käytännössä tarkoittaa, Ylen juttu.


***

Tämä hölmö muistaa kuinka istuimme kerran äijäporukalla ehtoohetkeä yhden bensiksen kuppilan takahuoneessa. Se on paskapuhetta, että äijät eivät osaa selviltä päin puhua keskenään tunteista ja muista aroista asioista.

Yksi aloitti kertomalla, miten kamala akka hänellä on, ilkeistä anopista ja appiukosta nyt puhumattakaan. Toiset säestivät. Minäkin läksin siihen muka läpällä mukaan.


Yksi meistä pökeröistä sai sitten välkkykohtauksen. Hän kysyi, että missä on vika ja miten ihmeessä me kaikki, siis kaikki, olemme onnistuneet ottamaan itsellemme niin kamalat akat.***

4 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Kun touhua katselee, suurin osa edustajistamme on kaikkea muuta kuin hölmöjä. Ennemminkin sosiopaattisia pyrkyreitä.

intrigööri kirjoitti...

Saatat olla oikeassa, etteivät poliitikot ole omalta kantiltaan hölmöjä. Harvempi niistä koskaan tyhjän päälle tippuu, kuten taviksille saattaa usein käydä.
Toisaalta poliittiset päätökset ovat useimmiten kotoisin jostain Hölmölän paskatunkiolta. Kai me äänestäjät olemme oikeesti hyväuskoisia hölmiksiä? Ei pitäisi edes luulotella, että politiikassa ikinä hoidellaan parhain päin yhteisiä asioita.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Äänestäjät ovat suurimmassa määrin sinisilmäisiä ikuisia optimisteja, joita säälimättömät psykopaatit/sosiopaatit/narsistit kusevat silmiin koko ajan. Luulisin että hölmöimmät poliittiset päätökset ovat vain päättäjien pienen piirin vitsejä:

"Hei kato, pannaans tämmöinen paskankeruulaki pystyyn! Montako prosenttia veikkaat ihmisistä menee tähänkin halpaan? Pannaan vaikka pullo Hennessy XO:ta vetoa."

"Joo, lisää tuulimyllyjä. Voitsä uskoo, ne idiootit oikeasti HALUAA niitä lisää! Hehehehe... Mut vakavasti, meidän lastenlasten tuulivoimayhtiöt kerää hyvät voitot niillä. Ajattele, et tämäkin meni läpi niille lampaille! Päivän... ei, vuoden paras!"

"Ja eiku lisää musuja maahan, mun sijoitusyhtiön hallussa ei ole vasta kuin 16 VOK:ia. On tää aika kahjoa, kuinka kauan sinä luulet, että vaalikarja kattelee kiltisti vierestä kun rättipäät valtaa senkin maan? Onneksi niitä ei lasketa tänne veroparatiisiin. Meillä ei ole hätää, omistuksemme Suomessa ovat jo enimmäkseen myyty kiinalaisille, nuo VOK-kiinteistöt ovat enimmäkseen melko arvottomia. Ja ylivakuutettu palojen varalta, niin että asukkaat saavat polttaa ne minun puolestani."

intrigööri kirjoitti...

Onkohan miten tarkasti parikymmentä vuotta sitten suunniteltu, kuinka Suomi voidaan selättää Pohjolan kehittyvästä hyvinvointimaasta holhottavaksi orjavaltioksi niin, että syy kaikesta kurjuudesta voidaan aina vierittää ulkopuolisten kontolle? EU:ssa ja euroliitossa jos missä se näyttää onnistuvan näppärästi.
Esim. Talvivaaran jäteliemikaivoksen kippaamista valtion kontolle on taittu nauraa jossain mahat kippurassa, kuten niitä tuulivoiman sikamaisia tukitarfiffejakin. EU:n kasvavista yhteisvastuista parhaat naurut ovat vasta tulossa.
Jos tästä jotain positiivista pitäisi löytää, niin Suomen kallis kehitysapu voidaan pian maksattaa suoraan kotimaisiin kohteisiin. Ai niin, mutta ei se IMF taida sallia ollenkaan kehitysapujen maksamista velaksi? Jospa sitten Hurstilla riittää limppua? Venäläisilla olisi hyvät leivät ja suolakurkut, jos mentäisiin rajalle Putinia avuksi huutamaan!