28.2.2016

Eikö kotona haise tarpeeksi?

Intrigööri on hieman hajuherkkä ja käyttää mm. hajuttomia pyykkiaineita. Kyökkikopperon roskis alkaa lemahtaa nopeasti ja se täyttyy pientaloudessakin ihmeen nopeasti, joten roskapussi pitää turhan usein kuskata kauas ylämäkeen jätekatokseen.

Jätekatoksessa saa talvellakin ihan topakan hajuelämyksen. Edellisessä asuinpaikassani oli jätekatoksessa myös iso multakompostori, jota jouduin joskus sorkkimaan vapaaehtoistalkkarin hommissani. Haisee sekin ryökäle, vaikka ulkokatoksessa onkin.

Jos jonkun mielestä himassa ei haise tarpeeksi ja kissanpissakin on kuin parfyymi, kannattaa varmaankin kokeilla kotikompostoria, biojätteen kompostointia sisällä, bokashia! 

Intrigöörin tietämys asiasta rikastui tänään vain yhden lehtijutun verran, mutta pahalta se hommeli ns. haiskahti, joten pistän jutusta tähän linkin.

Lisäys: Mitä se nyt pikkuisen kivasti tuoksahtelee.

***
Ps. Hajuista tuli mieleen äskettäin lukemani lehtijuttu. Ehkä ärjyjä femakoita saattaisi kiinnostaa, että on olemassa yksi tuoksu, millä voi pitää pahat karjut loitolla:

Villisiat eli metsäkarjut lisääntyvät rankasti Suomessa ja niistä on koitunut kasvimaille täystuhoja niinkin pohjoisessa kuin Iisalmessa. Parhaaksi konstiksi oli osoittautunut lippusiiman laittaminen kasvimaan ympärille ja siiman lotraaminen kunnolla vihreällä Mennenillä. Sillä konstilla siat pysyivät pois potuista ja sipuleista, ne vain kiersivät siimaa.
LInkki sikajuttuun.


Kiitos!


Ei kommentteja: