15.6.2017

Vihreillekin löytyi ääniä

Kanatkin jo vihertävät.
Persuille on viime aikoina hersunut loistavasti palstatilaa ja lähetysaikaa. Nyt on sitten vihreiden vuoro. Viherpuolueen puoluekokous on viikonloppuna Tampereella.

Vihreät valitsevat intrigöörin karmeiden ennustusten mukaisesti puheenjohtajaksi Emma Karin. Toinen puoli karmeista poliittisista ennustuksista piti jo kutinsa, kun Jussi Halla-ahosta tuli heittämällä perussuomalaisten vetäjä.

Pieleen meni ennustelut tässä alkujaan torstaisessa postauksessa. Emma jäi toiseksi, kun Touko Aalto valittiin uudeksi vihreiden puheenjohtajaksi. 

Aalto keräsi ylivoimaisen äänienemmistön saaden 3480 ääntä Karin 2000 ääntä vastaan. Ministerin posti se jo häämöttää, tuskin kuitenkaan pääministerin?

Ei pitäisi ennustella. Myös persujen puoluekokouksesta koitui aivan toisenlaisia seurauksia, mitä osasin odottaa. 

Pitänee siirtyä poliittisesta ennustamisesta juhannustaikojen tekoon? Esim: Jos taitat juhannusyönä ison kimpun kukkia, heiniä ja koivun oksia tyynysi alle, saatat saada uusia kavereita, kuten ehkä älykkäitä ötiäisiä tai punkkeja? 

***
Lukaisin aamulla Turun Sanomien & STT:n viherjutun, jonka otsikon mukaan "Ville Niinistö jättää kapteenin paikan jyrkässä nousukiidossa".  

Juttu on varsinainen ylistyshyminä, siitä on paha populistinen persupörinä kaukana. Tulivat mieleen vanhat mukavat ajat 1970 ja 1980 -luvuilla ja Ylen jatkuvat hehkuttelut ihanasta Neuvostoliitosta. Minulta nuo ohjelmat jäivät yleensä muutamiin sekunteihin, jos ennätin ajoissa virtanappulalle.

Olisi ehkä mukava kuulla niitä "naapurineljännekset" ja "näin naapurissa", yms. ohjelmia uusintoina. Se kävisi nyt jo viihteestä, viisi minuuttia kerralla menisi. Nuorisolle noilla ylenpalttisilla uusinnoilla olisi yhteiskunnallisesti kasvattavaa vaikutusta. Nuorten olisi varmaankin vaikea uskoa, että ihmisten mielipiteitä yritettiin niin härskisti ohjailla yhteen ruotuun. 

Samanlaisia kansakunnan "valistajia" on toki äänessä nykyisinkin, joskin Venäjältä haluttaisiin enää vain rahakkaita matkailijoita ja jotain kaupallista yhteistyötä. Sovelias Suomi lipoo enää EU:ta ja länsimaisia meininkejä, paitsi ei Trumpia. Tuo yllämainittu tuore viherjuttu antaa menneiden aikojen poliittisesta medialipomisesta vain hailakan käsityksen, mutta sama kaiku on askelten. 
***

Ei kommentteja: