12.6.2017

Poliittinen katumusvirasto?

Päivän poliittinen perhonen.
Presidentti Niinistö paheksui Naantalin kultarannikolla sitä, etteivät sakoilla raskautetut persujen uuden johdon edustajat ole osoittaneet tehokasta katumista. 

Saattaapi olla niinkin. Onneksi julkisesti katumista ei kai säädetä heti pakolliseksi, koska Niinistö ei ole Kekkonen.

No, intrigööri ei suvaitsevana ihmisenä paheksu pressan lausuntoa, sillä meillä yli kuusikymppisillä saattaa joskus valtaremmi vähän vingahtaa. Eikä se ole katumisen paikka, sillä sellainen kuuluu ihmisyyteen.

Hieman epäselväksi jäi, missä ja miten sakotettujen nettikirjoittajien olisi pitänyt osoittaa katumusta. Ei kai mediassa? Pitäisikö perustaa EU-Suomeen poliittisten ja muiden asiain katumusvirasto?

Katumusvirasto varmaankin tarvitsisi ainakin ylijohtajan tai ehkä sukupuolineutraalin haun myötä katumusasiamiehen viran? Katumisen aiheita saattaisi tiheällä kammalla harjattuna löytyä muiltakin poliitikoilta kuin tuhmilta persuilta, meistä taviksista nyt puhumattakaan?

Jos niin tekisimme, siis perustaisimme sen maailman ensimmäisen maallis-poliittisen katumisviraston, olisimme kaiketi äärimmäisen edistyksellisiä. Joku korkea EU-satraappi varmaankin nyökyttelisi suopeasti meille suomalaisille, siellä fantastisissa päättäjien pöydissä? 

Lisäys: Hiljainen poliittinen vallakumous Suomessa.

***

Ei kommentteja: