3.6.2017

Jungner ja Hakkarainen kehiin!Intrigööriä alkoi kesänodotustauolta (tänään ulkoillessa satoi rakeita ja tuuli niin, että piti kääntää lippa niskaan) sytkyilyttää näppikselle, kun Erosen Helena yllytti blogissaan persuja nostamaan Viitasaaren villin kortin Teuvo Hakkaraisen presidenttiehdokkaaksi. 

Kannatan lämpöisesti ehdotusta, sillä olen jo aiemmin hiljaa aatellut, että Teuvo on jämäkkä mies ja suomalaisen käytännön työn sankari, vaikka presidentiksi.


Entinen työväenpuolue, nykyinen femakkopuolue, muinaisen punakaartinkin kantava voima demarit näyttää vieläkin epätietoiselta siitä, kenet huippuehdokkaan he saisivat mukaan presidenttikisaan. Jossain vierasblogin kommentissa äskettäin ehdotin SDP:n presidenttiehdokkaaksi Mikael Jungneria. Pysyn siinä!


Presidenteillä ei ole enää Kekkosen ja Koiviston jälkeen ollut paljon suoraa valtaa maamme politiikassa, mutta monia merkittäviä asioita he silti näyttävät saaneen aikaiseksi. Presidentti herättää katajaisessa tai katajanmarjojen lailla jo hieman kitkerässä kansassa suuria tunteita. 


Pressa ja ehdokaskin saa paljon kotimaista ja joskus kansainvälistäkin julkisuutta. Paljon säpinää julkisuudessa, sehän on puolueille kuin vaseliinia vaalikärryjen akseliin!


Vahvan työväenpresidentin Sauli Niinistön kanssa kilpailemaan kannattaisi laittaa molemmista mainituista puolueista hyvin tunnettu ja paljon mielenkiintoa herättävä persoona. Hiljaisista liivipuku- tai jakkupukupingviineistä, noista uskollisista puurtajista ei ole ääniharaviksi. Presidenttiehdokkaalla pitää olla valmiiksi mainetta ja hänen pitää herättää ristiriitaisiakin tuntemuksia.


Siispä intrigööri vaatimattomasti, mutta iloiten esittää: Persut - nostakaa kaikille tunnettu Hakkarainen presidenttiehdokkaaksi! Demarit - mistä te löytäisitte Jungneria hohdokkaamman moniosaajan kansakunnan kaapin päälle?

Ps. Politiikassa käsitellään vakavia asioita, mutta politiikan seuraamista ei pitäisi ottaa vakavasti, muuten tulee ylipainetta päävärkkiin. Tähän kohti käy vaikka vanha kaljamainos: Älä ota sitä vakavasti.


Ei kommentteja: