6.6.2017

Tulevia pääministereitä: Emma Kari ja Jussi Halla-aho

Rentukat piristivät tänään rantapoluilla
astelevaa renttua.
Intrigööri esitti äskettäin yhdessä vierasblogin kommentissaan arvion, jotta Emma Kari olisi paras valinta vihreiden puheenjohtajaksi. Siinä vaiheessa intris ajatteli, että Emma saisi nopeasti viherhurskaiden puolueen suosion painumaan johonkin juuristoon, vihreän sammaleen alle.

Nyt on pakko muuttaa aiempaa arviota, sillä puolueen nykyinen veturi VIlle Niinistö on luvannut, että vihreistä tulee parin vuoden päästä maan suurin puolue. Vai onko Suomi silloin jo pelkkä unionin osavaltio? 

Joka tapauksessa, pakkohan se uskoa, mitä Ville sanoo. Ville on kovaksikeitetty poliitikko, jolle mikään totuuspuhe ei ole vierasta.

Vihreiden tuleva suuruus ja Emman pääministeriys edellyttää tietysti, että kepu palaa lyötynä ja mustelmilla maakuntiin, turvaan tuttuihin poliittisiin perunakuoppiinsa. Kokoomusta äänestävät tavikset uskovat lopulta, ettei porvarina ole ikinä kivaa, kun ei ole oikeasti porvari.

Persuista tulee joidenkin päiväunissa taas satiaispuolue, jollainen se oli ennen maata ravistelevia jytkähdyksiä? Demareiden uudesta noususta pitäisi samalla tulla kuin läikähdys Antti Rinteen vesilasissa, mistä hän kuulema aamuisin ryystää.

***
No, ei tässä vielä kaikki, sillä politiikassa kaikki muuttuu viimeistään neljän vuoden välein. Unionin raaka, kaikkea kuppaava ja kyykyttävä liittovaltiopolitiikka yhdessä rajattoman vapaan maahanmuuton ja monien muiden inhotusten, kuten omatekoisen sotesotkun kanssa kääntää kyllä vihreidenkin kupit nurin siinä missä muidenkin totuttujen valtapuolueiden. Vastuupuolueista ei kannata ikinä puhua, sillä poliittinen vastuu haihtuu kuin voikukan siemenet tuuleen.

Persujen Jytky III eli IsoJytky nostaa tuon kansalaispuolueen maan suurimmaksi 2023. Ruotsi on yleensä tällaisissa kehityskuluissa meitä edellä ja ruotsidemokraateille on jo nyt käynyt noin.

Persujen puheenjohtajaksi valittaneen piankin useimpien järki-ihmisten kannattama asiapolitiikko Jussi Halla-aho, mistä johdonmukainen seuraus on, että Halla-ahosta tulee aikanaan Suomen uusi pääministeri, sitten kuuden vuoden päästä.

Intrigöörin arvostama malttipersu Sampo Terho saattaa saada Halla-ahon hallituksesta vaikka ulkokanisterin salkun. Silloin pappa Soinikin malttaa jättää parit keskiviikkoravit Vermossa väliin. Soinia tarvitaan hillotolpan luota takapiruksi houkuttelemaan kepu ja kokoomus taas persujen kanssa hallitukseen. Kyllä ne kelkkaan hyppäävät, ei sitä sovi eppäillä.

Näin on näreet! On on, kyllä näreitä on.


***

Ei kommentteja: