26.6.2017

Orpo on niin onnellinen

Petteri Orpo
Orpo on niin onnellinen, koska hallitus pääsi eroon pahoista EU-kriittisistä perussuomalaisista ja sai tilalle sisäsiistit euroystävälliset ex-persut vai mitä mursuja he ovatkaan. 

Asiasta kertoi äskettäin ensimmäisenä nettisivuillaan valtiollinen yleisradiolaitos, kohta pääministeri Juha Sipilän ilmavoimien tekemän, julkisuudessa oikein näyttävän, poliittisen Turun taitolento-operaation jälkeen. Luuri kyllä kantoi ilman siipii Turusta Kultarantaan.

Haastattelua tehtäessä ministeri Petteri Orpo oli tiemmä menossa, ehkä onnellisena, pankki- ja veroveivausvaltio Luxusburgiin murjomaan muiden EU:n päätöstelijöiden pöydissä kasaan Kreikan neljättä tukipakettia. Neljäs tukipaketti on siis se, mikä myönnetään nyt, ennen tulevaa viidettä tukipakettia.

Yhteistä kaikille Kreikan tukipaketeille on se, että niissä eivät ykkösmiljardit paljon mitään paina. Yhteistä on sekin, ettei kreikkalaisparkoja koskaan päästetä irti mielettömistä valtionveloistaan. Kreikkaa rahoittaneet pankit ja finassihait toki saavat aina omansa pois messevien korkojen kanssa. (Suomelle jää tästäkin rytäkästä vain miljardilasku kouraan.)

***
Hallitus on Orpon mukaan nyt myös entistä toimintakykyisempi, koska perussuomalaisten kansallismielinen, euro- ja maahanmuuttokriittinen ryhmä on nyt päätöksenteon ulkopuolella. Hallituksen on aiempaa helpompi löytää kanta EU-poliittisiin kysymyksiin.

"Se näkyy toivottavasti siinä, että kun Eurooppa-asioista käsitellään, kokoukset kestävät huomattavasti vähemmän aikaa", Orpo kuulema sanoi. 

Suomen hallituksen kanta mahtaa olla nopsasti myönteinen kaikkiin EU:n saneluihin, kuten tähänkin asti? Hallituksen hepokatti ei ole koskaan asettunut maantielle poikittain siitä lähtien, kun unionin onnelaan päästiin mukaan. 

Kreikka muuten silloin aikoinaan järkevästi vastusti Suomen EU-jäsenyyttä! Ehkä puliveivaaja toisen samanlaisen tuntee, sillä veivaamatta ei Suomikaan täyttänyt silloisia EU:n jäsenehtoja.

***
Mistäkö tämä tämmöinen kirjoitus? No siitäkin, kun lukaisin Reijo Tossavaisen melkein yltiömyönteisen postauksen, minkä otsikko on:

"Suomea viedään "kuin pässiä teuraalle" eli EU:sta nykyistä syvempi liittovaltio".


Yltiökielteinen otsikko voisi joskus olla: "Suomi on jo pantu lihoiksi", mutta onko sitten millään enää väliä, ei ainakaan valtion itsenäisyydellä? 

***
Intrigööri veti äsken juhannukselta jääneitä pottua, silliä ja lihapullia. Nyt taitaa tulla eteen pikkuinen ramasemistaani sohvalla. Oikeaoppista ramppaa viettäessä pitäisi kai maata kaiket päivät ja syödä yöt? 


Ei kommentteja: