11.6.2017

Nuivat veti kuivat

Halla-aholaisten eli nuivien jyräys persujen puoluekokouksessa oli raju kaappaus, jolla on varmasti seurauksensa. On ihan liian aikaista ottaa kantaa siihen, mitä tapahtuu. Hajoaako puolue kuin Soinin reissueväät vai osataanko persuleirissä tehdä kohtuullisia kompromisseja mamukriittisten ja yleispuoluetta kannattavien kesken? Muiden hallituspuolueiden kanssa persujen pitänee selvitellä välejä jo nousviikolla.

Tulipahan vain mieleen, että semmoinenkin asia pitäisi saada kasaan kuin selkeä linjaus maahanmuuttoon. Kunnollinen linjaus puuttuu sekä persuilta että muiltakin suomalaisilta puolueilta, enkä tarkoita joitain pumaskoita tai manifesteja. Maahanmuutto ei ole luonnonilmiö, eikä terrorismi kuulu suuriin kaupunkeihin, kuten on Londonistanissa väitetty.

Miten pelottavasti kasvavien maahantulopaineiden suhteen pitäisi menetellä, sitä ei ole osattu päättää muuallakaan unionin alueella. Toiset maat rakentavat aitoja ja toiset kaatelevat vähiäkin veräjiä, poliittisten vuorovesien tahdissa. Loputon mutkuilu ei auta missään myöskään maahantulijoita.

Suuret unionin jäsenvaltiot ovat kasvavissa vaikeuksissa sekä sosiaalisesti että terroriuhkien lisääntyessä. Pieni ja velkainen Suomi ei kestä pitkään sitä, että leikitään rikasta ja rajatonta samaan aikaan, kun oma hyvinvointimallimme ränsistyy. Edes nykyisiä muualta maahantulleita ei pystytä kunnolla sopeuttamaan yhteiskuntaan, eikä oikeasti työllistämään kuin pieniltä osin.

Työtä vailla on valmiiksi täällä unionin perukoilla puolisen miljoonaa ihmistä ja köyhien kaarti kutittelee miljoonaluokkaa. Suomalaiset odottavat poliitikalta muutakin kuin tylytystä, epävarmuutta ja ahdinkoa, mitättömiä lupauksia ja aasinporkkanoita.

Sukupuolineutraalius ja nollatoleranssit rasismille, yms. sellaiset lässytykset eivät yhtään mieltä lämmitä. Useimmat tietävät ihan itse oman sukupuolensa ja rasisteja on joukossamme hyvin vähän. Koska mitään parempaa ei ole näkyvissäkään, kantiksistakin osa saattaa vielä vetäistä kuivat, toivottavasti ei kiikut. Nukkuvien puolue ainakin vahvistuu.

Intrigööri muistaa haikeesti vanhaa mukavaa SMP:tä änkyrä-äijineen. He olivat oman aikansa nuivia, mutta nuivuus ja kuivuus kohdistui eniten omien etujensa parissa kähmyilevään rötösherrakansaan. Rötösherrat meillä ovat aina keskuudessamme.

Vanha SMP oli aidosti, niin aidosti kuin politiikassa voi olla, vähäväkisten ja syrjäytetyn kansan asialla. Niin muuten oli entinen työväenliikekin, myös korpikommarit ja duunaripunikit, hekin olivat nykyiseen kupeksintaan verrattuna varsin rehtiä porukkaa! Ehkä sellaistakin sakkia politiikasta vielä löytyy?


***

Ei kommentteja: