14.9.2017

Kansalaistuhmaa vihapuhetta

Jaakko Ilkan puumerkki
vuodelta 1596.
Vihervarpuset ja vasurivarikset ovat kilvan kailottaneet omaa suurta laupeuttaan hyväksymällä kansalaistottelemattomuutta  valikoiden, kukin oman harkintansa ja tilanteen mukaisesti. Oma ääretön hyvyys kanavoituu kummassakin poliittisessa parvessa paljolti maahantulijoihin ja erityisesti paperittomiin tai paperinsa jostain ihmeen syystä hukanneisiin matuihin.

Tilanteessa on jotain samaa kuin SPR:n julistamilla suurilla nälkäpäivillä. Punaristissä ei nähdä nälkää, ei ainakaan kotimaassa, vaikka jopa kilometriset leipäjonot kiemurtelevat samoissa suomalaisissa betoniviidakoissa. 

Kukin siis voi toimia tavallaan, olla tarveharkintansa mukaan tukena heille, keille haluaa ja silloin kun siltä tuntuu. Jokainen voi nähdä, tiedostella ja tehdä, kuten haluaa. Suomihan on vapaa maa! Lakipykälätkin ovat pelkkiä keppejä pujottelurinteessä?

Intrigööri hoksi tänään Karjalaisesta jutun, missä kerrotaan kansalaistottelemattomuudesta, sekä sen laillansa hyväksyvistä vihreistä ja vasureista. Juttu on sitä samaa kauraa kuin muissakin lehdissä, mutta jutun kommenttiosiossa joku on myönteinen kansalaistottelemattomuudelle sillä tavoin, minkä minäkin vanhana junttina ja naurisniilona hyväksyn.

Kopsin em. kommentin tähän: "Tarveharkintaisesti jatkan kansalaistottelemattomuuttani kritisoiden islamistien maahanmuuttoa, sekä luvattomasti maassaolevien hyysäystä. Vaikka se olisi hallituksen ja virkavallan mielestä vihapuhetta."

Intrigööri kannustaa ja harrastaa itsekin tuollaista poliittisen ajattelun ja sanomisen vapautta, olkoon se sitten änkyröintiä, hihapuhetta tai niskottelua poliittista enemmistöä ja eliittiä vastaan. Poliisin hommia en halua estellä, en ainakaan vielä nykyisessä melko hyvin toimivassa Suomessa. Huonosti meille kävisi joidenkin ikävien arjen sattumusten kanssa ilman polliisia. Sama juttu se on tulipalokunnan ja pelastuslaitoksen kanssa.

Poliisivaje uhkana muualla kuin suurissa kaupungeissa: IL:n juttu 16.9. 

***
Ps. Otsikkoa on rukattu. Entisenä kirjoitustyöläisenä intrigööri suosittelee korvaamaan kömpelön lakisanan kansalaistottelemattomuus arkikäytössä jollain sutjakammalla ilmaisulla, mikä voisi olla vaikka kansalaistuhmuus. 

Linkit:

Netin vihaisten totuussotureiden torjunta olisi tarpeen: Nimimerkit takaisin!

Oikeat nimet ja naamankuvat pitäsi ehkä ottaa pois nettikommenteista? Kasvojentunnistus  voi vielä paljastaa kaiken.

Karjalaisen pääkirjoitus 1.lokakuuta edustanee laajemminkin "pupulistimedian" yleistä näkemystä: Vihaamista ja rasismia.


***

3 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Kansalaistuhmuus on hiukka ytimekkäämpi kuin -tottelemattomuus.
Hihapuhe ja kivapuhe, kyllä puheita piisaa.

Mitä paperittomiin tulee, niin ensiksikin on hyvä, että heillä on sentään ollut kelluvat älypuhelimet, etteivät ne ole uponneet mereen paperien kanssa. Toisekseen en näkisi, että kirkko voisi käännyttää apuapyytäviä pois, olivatpa vaikka paperittomia. Ympäröivän yhteiskunnan vain olisi huolehdittava, ettei materiaalisen avun pyytäjiä olisi liiaksi kirkonkaan ovilla. Aika ajoittain paperittomien keräily kirkon kellareista voisi olla poliisin työnä.

intrigööri kirjoitti...

Esimerkiksi Somaliassa saattaa olla mahdotonta saada tolkullisia matkustusasiakirjoja, ellei hakijalla ole antaa tarpeeksi taaloja, jolloin kuvat otetaan heti ja pätevät paperit valmistuvat samoissa tiloissa tuotapikaa. Rahalla sieltäkin saanee melkein mitä vain, vaikka uppoamattomia älypuhelimia.
Paperittomille ja paperisille kirkko voi tietysti antaa hätäapua, mutta ihmisten piilottelusta on usein kysymys, koska ei maallinen esivaltakaan jätä täällä ihmisiä kylmään ja nälkään. Pitäisi olla pakolaisille niitä paljon puhuttuja turvallisia kokoamisleirejä, monilla reiteillä, ainakin Pohjois-Afrikassa.

intrigööri kirjoitti...

Olisi kyllä hyvä, jos kirkko huolehtisi paperittomien keräilystä verotusoikeuden vastapainoksi. Se helpottaisi poliisinkin työtä. Kirkolla on mm. tasokkaita leirikeskuksia ruokapalveluineen Hangosta Enontekiölle, mutta eipä se Suomen luonto taida kiinnostaa urbaanihakuisia arvovieraitamme. Siis kellareihin! Linkki: http://www.kirkonpaikat.fi/