25.9.2017

Onnea Angelalle!

Intrigööri unohti onnitella Saksan liittokansleri Angela Merkeliä vaalivoiton takia. Koska hyviin tapoihin puudelimediassa kuuluu nykyisin seurata vieraiden valtioiden vaaleja ja valintoja paljon tiukemmin kuin suomalaisia äänestyksiä, pitää intrigöörin läskipäämediankin seurata joskus perästä, vaikka jälkijunassa.

Laitan vain kevennyksenä linkin videoon, sillä Merkelillä lienee edessään raskas rutistus maansa hallituksen kasaamiseksi. Sitten rouvan kimpussa onkin jo Ranskan hauska poika Macron suuren liittovaltiovisionsa kanssa. Ei ole lyönnin lomaa!


Sana visio on kyllä alun perin tarkoittanut näkyä tai harhanäkyä, jotain uskonnollisessa tai huumehurmoksessa saavutettua epätodellista olotilaa. Meininki lienee silloin yhtä lystikästä kuin sieniseurassa.


***


Lisäyksiä:


Blogipähkäilyä EU:sta, 10.11.2018.

Mitäpä siitä, pienestä Suomesta! 

Pääministeri Sipilän blogikommentti Macronin puheesta, lainaus: "Macronin ajatukset olivat suurpiirteisiä ja ikään kuin ilmaan heitettyjä palloja".


Suomen satraapit eivät tiedä, eivätkä ainakaan kerro, mitä he unionilta haluavat. Isokallion blogi 12.10.2017.


Lipaisu lienee aina paikallaan?


Kuka puhuu - puppua?
***

2 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ei syytä huoleen. Saksan kansa valitsi Mr. 88:n johtajakseen silloin aikoinaan. Hänen päätettyään toimikautensa Saksan oli hyvä lähteä rakentamaan taloudellista suurvaltaa. Angel Merkel laittaa Saksan ja koko Euroopan kesannolle, ja siihen on hyvä lähteä luomuviljelemään monikulttuurista paratiisia. Yks hallituksen muodostus on ajankulua ja voimavara ValtaMedialle.

intrigööri kirjoitti...

On se hyvä, että Suomi on siellä Euroopan ytimissä, samoissa pöydissä päättäjien kanssa, hanhenrintaa haarukoimassa ja ostereita vuosikertavalkkarin kera kulauttelemassa. Muuten ei EU:n integraation tiivistämisestä ja väärinajattelijoiden vainoamisesta tulis mittään.