21.9.2017

Rakenna pommi tai tappajarobotti!

Pommien purkajia.
Terrorismin torjunta ei todellakaan ole kaikkien ihmisten yhteinen asia, sillä ainakin jättimäinen verkkokauppa Amazon on tyrkyttänyt tarpeita jopa terroristipommin rakentajille. Asia näkyy olleen maailmalla mediassa esillä muutamia päiviä. Suomalainen Tivi-sivusto kertoi siitä tänään.

Amazon näkyy ainakin asian julkituloon saakka noudattaneen pommitarpeissa verkkokauppojen yleistä tyyliä, minkä mukaan "nämä ostetaan tavallisesti yhdessä". Ruutiainesten ostajalle tarjottiin lisukkeita myös niin, että "tämän tuotteen ostaneet ostivat näitäkin", sellaisia kuin painokytkimiä, johtoja, paristoliittimiä ja kuulalaakereita. 

Kuulalaakerit ja kaikenlainen metalliroina on murhapommien rakentajien suosiossa, sillä pienet metalliosat tekevät pommin räjähtäessä ihmiskehossa rumaa jälkeä. Sellaista tavaraa taisi olla myös suomalaisen nilkin tekemässä ja räjäyttämässä Myyrmannin reppupommissa vuonna 2002.

Jos ja kun yksi maailman suurimmista ja luotetuimmistakin verkkokaupoista suosii pahimpia laittomuuksia, mitähän kaikkea verkosta löytyy? Vaatimaton arvaus on, että kaikkea löytyy, mihin tahansa tarkoitukseen. 

Tappajarobotit

Nyt maailmalla varoitellaan tappajaroboteista, murhailevista lennokeista ja ties mistä. Osat moisiin kauheisiin vempaimiin ovat melko helposti saatavilla.  

Vaaralliset robotit eivät ole enää pelkkää sotilas- tai poliisikamaa. Lennokit voivat mahtua kämmenelle. Jossain scifijutussa peloteltiin jo vuosia sitten nanokokoisten lentävien robottien parvilla, sellaisia ei liene vielä olemassa.

Pahisrobotteja olisi todella syytä pelätä, jos jotkut niitä rakentaisivat. Linkitän Tekniikka&talouteen, jonka jutussa on pelottava video tuollaisen uuden tekniikan vaaroista.

Video löytyy tuubistakin.

***

Ehkä erään pohjois-korealaisen diktaattorin vielä joskus kauppaamien ohjusten ja ydinräjähteiden ostajia etsitään muuten kuin verkosta, eikä heitä liene kovin vaikea löytää? Mainitusta diktaattori- tai gangsterimarketista saa edelleen mm. laivalasteittain tavanomaisia aseita vaikka mihin lähtöön.

Oudolta ylläkerrottu verkkokaupan tyyli tuntuu, sillä mm. tietynlaisten lannoitteiden kauppaa tarkkaillaan, koska lannoitteista voi saada aineksia Breivikin tekemien tyylisiin pommeihin. Oklahoman suuret murharäjäykset vuonna 1995 olivat nekin lannoitepohjaisilla pommeilla tehtyjä, niillä murhattiin 168 ihmistä, 800 loukkaantui.

Linkki Independentin juttuun.

Lontoon viimeisin pommintekijä tilasi osat Amazonista?


Ei kommentteja: