19.9.2017

Ruumispusseja? Ei hätää!

Nyt on Trumpin pappa kovana. Samoihin aikoihin, kun Euroopassa kauhistellaan Venäjän suurta Zapad-sotaharjoitusta ja Ruotsin sotatreeni vain haukotuttaa, Yhdysvalloissa senaatti ja edustajainhuone ovat presidentin johdolla nostamassa sotilasbudjettia jopa noin 80 miljardilla taalalla.

(Pohjois-Korean paksu poika Kim Jong-un on toimillaan jo moneen kertaan ilmaissut vahvan tukensa USA:n huikean sotilabudjetin reilulle korotukselle.)

Suomi on sotimisen suhteen realisti ja tilaa jostakin 3000 uutta ruumispussia. Realismia ei ehkä ole oikea puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa, mutta onhan meillä kai uusia diilejä Euroopan ydinasekovisten Britannian ja Ranskan kanssa.

Saksakin jo murisisi sotaisesti, kunhan vain Merkel ensin saisi vaaleista voimaa. Niiin ja mitä lienee Sauli hiljaa puhunut Donaldin kanssa? Pitäisikö jo kaivaa poteroita, koska nykyaikainen sota voi alkaa milloin tahansa ja olla totta missä vain?


Ruumispusseista kertoivat syksyisen kalseana aamuna Tasa-arvoaamulehti ja MTV uutiset. Trumppilasta uutisoi Yle.

***

2 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Poistin kommenttini. Oli liian tyly. Sanon vain, että ei tuohon puolustusvoimien budjettikaadu.

intrigööri kirjoitti...

Sinänsä pieni asia, mutta on melko harvinainen uutinen lajissaan päivälehdissä. Sotakouhottajien pitäisi selkeämmin muistaa, mihin se sotiminen johtaa. Veteraaneiltakin voi vielä asiasta kysyä.