23.11.2017

Hirveät jutut ja JSN

Julkisen sanankäytön latvatason tai -roson valvoja JSN julkisti tänään huomautuksen Ylen viime kesän hirvijutusta, missä kerrottiin epämääräisiä tarinoita Neukkulan sotahirvistä. 

Iltalehti sai huomautuksen samasta hirveästä aiheesta, sekä parista muustakin töppösestä.

Intrigööri kertoi ratsuiksi ehkä kesytetyistä hirvistä jo keväällä 2012 postauksessaan, jossa muina aiheina olivat maantie- ja metsärosvoilut, nykyaikana ja historiallisesti. 

Huomautusta ei blogiukolle ole kuulunut, mutta eiväthän ne pönöttäjät kärpäsiä huitele. Isoja medioita huomautellaan nyt joutavista hupijutuista, vaikka aihetta muihinkin puuttumisiin saattaisi joskus olla.

Tyydyn tässä vain linkittämään omaan vanhaan juttuuni ja sen lisäyksiin. Tosi on kuitenkin, että kyllä hirviä on ratsuinakin kokeiltu, jotenkin onnistuen, eikä suinkaan vain Venäjällä tai Suomessa.


*** 

4 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Mutta voihan nuo hirvet olla niitä Venäjän trolleja, joita riihiryskyt ja jessicat jahtaavat päivätyönään. Minkähän värisiä ne ryssänhirvet mahtavat olla? Norsuja ja liskoja on ainakin vaaleanpunaisia, olen nähnyt.

intrigööri kirjoitti...

Riihiryskyt ja Jessicat lienevät samasta sarjakuvasta kuin Asterix, Obelix ja Hysterix? Kyllä tuon Ylen sotahirvijutun täytyi olla suoraan Putinin natovastaiselta röllitehtaalta. Ylen sankiat prihat ja maatuskat ovat kovin häpeissään, pitkästä selityksestään päätellen.
JSN puuttui kyllä joutaviin hupijuttuihin. Siellä neuvostossa taitaa olla jo oikeat työt vähissä, kun vihapuhepoliiseja on niin paljon?

Nils- Aslak Näkkäläjärvi kirjoitti...

Minä olen aina ihmetellyt miksi afrikkalaiset eivät ole kesyttäneet seeproja vetojuhdiksi ja ratsuiksi. Sehän on ainakin ulkoisesti täysin hevosen näköinen ja huomioväritys vain suuri etu.

Samoin tuo kafferipuhveli on maailman parasta pihvikarjaa, vähän ärhäkkä vain.

intrigööri kirjoitti...

Muistelin lukeneeni, ettei seepraa pysty kunnolla kesyttämään, kun se on niin äksy. Niin se on. Kafferipuhvelista kai saisi hyötyelikon, sen sukulaisiahan on paljon duunissa maailmalla. Jakki on ihan erityisen hyödyllinen eläin tiibetiläisille ja muille vuoristolaisille.
http://natgeo.fi/elaimet/miksi-missaan-ei-nay-kesyja-seeproja