6.11.2017

Kokoomus vie, eikä vikise

Moderni kypäräpappi, jolla
liperit eivät lepata.
Synkähkö yksinpähkäily:

Suomi on pysynyt politiikassa johtavan puolueen kokoomuksen hyppysissä. Näin on huolimatta ministereistä Katainen, Stubb ja Orpo, vain muutamia heistä mainitakseni. 

Mistäkö tuo hegemonia johtuu? On vastattava samoin kuin aiemminkin: Se on puhtaasti äänestäjien vika, sillä Suomessa halutaan olla porvareita... 

Muiden puolueiden kera pidetään kyllä kekkereitä: Nurmikko-, ötiäis- ja hörhelöosaston virkaa tekevät hartaasti, mutta kalliisti vihreät, oppositiossakin.

Wanhan kokomustan sotilaskypärä ja ulkosuhdejuoksentelut on ulkoistettu uskollisille sinisille kanistereille, joiden parasta ennen päiväys ikävästi lähestyy. 

Entä ne kypäräpapin liperit, jotka kansallisten pilapiirrostemme isä Kari Suomalainen iskosti varttuneempien suomalaisten mieliin? Liperit on vielä toistaiseksi ulkoistettu valtakirkon hörhimyksille. Varsinen uskontopuolue KD on uskonasioissa liian äärimielinen.

Jos piispojen hiipat vaihtuvat piankin turbaaneihin, lipereitä ei kai enää tarvita. Mutta sitten kirkot eivät enää täyttyisi mummoista ja sukupuolineutraaleista vihkimisistä, mikä lie vain väliaikainen ongelma tai sitten ei? Kirkkojen nimiä ja tunnuksia pitäisi ainakin vaihtaa, jääköön sanomatta miksikä.

Kepusta kokoomus on saanut oivan kumppanin vähäväkisen Suomen estottomalle kapitalisaatiolle. Uuskepu on porvarillisempi kuin kokoomus itse, joten kokoomuskansa  voi suupielestään autuaasti hymyillä köyhillekin. Hymy se on, mikä rupusakin mieltä parhaiten lämmittää. Ihan kuin Mooses-Lipposen muinainen köyhyyspaketti: Saunapefletti ja pikku rasia rusinoita, joita kukaan ei saanut.

Ai niin, kepu onkin vielä pääministeripuolue. Miten se unohtui? Voi hurja!

Kaikki Suomesta myydään ulkomaisille omistajille paitsi muodollinen verotusoikeus, mikä korvautuu sopivin osin rokotusoikeudella. Tuotot kyllä osittain ulkoistetaan, eikä silloin rokoteta. Kaikki on kaupan, kansalaisten terveysdataa myöten. Kaikki myydään, paitsi se mikä on maassa kiinni...

Mutta eihän sekään pidä kutiaan, sillä maaperämme luonnonvarat lahjoitetaan yhä edelleen heille, ketkä vain viitsivät muualta tulla niitä kaivamaan. Mutta onhan meillä vielä metsät ja vedet. Vai onko? Voi kehno!


***


Lisäys: Aalto loiskautti syksyllä: Kokoomus ja Orpo kelpaavat. Kepu ja demarit ovat tunkkaisia siltarumpupuolueita. LInkki juttuun.


Ei kommentteja: