13.11.2017

Nyt sassiin sossuun!


Nyt kannattaa mennä sassiin sossuun, edes jotain kyselemään. Voisi kysyä vaikka sitä, mistä saa ostaa itäsuomalaisten sosiaalialan opiskelijoiden uutta pin-up-kalenteria.

Semmoisia kalentereita ovat tehneet monet muutkin arjen auttajamme, erilaiset tärkeät  ammattiryhmät. Kaikille sukupuolille lienee olemassa ja tulossa upeaa tarjontaa, myös sellaisille oletetuille.

Tulevien sossuimmeisten pin-upit ovat osoitus hyvästä huumorintajusta ja sehän on meillä liian monien tylypöhköläisten asuttamassa Suomessa pahasti hiipuva luonnonvara. Varsinkin monet oletetusti luonnolliset henkilöt ovat vähän kaikessa erityisen ärhäköitä, eikä huumorinkukka heillä kuki edes hatuissa.

Upeiden sosiaalisten naisten kalenterin tuotto menee kuulema hyväntekeväisyyteen, kertoo Helsingin Uutiset.

***
On meillä hauska täti, tuo täti Angela...


Angela Merkel osaa
olla myös järkitäti.
Veroyleäkin tuli vilkaistua ja siellä kerrottiin mm. Saksan uusista hallitusväännöistä. Saksassa ei tiettävästi ole järjestetty vielä lentonäytöksiä, eikä peräkonttipomppuja, mutta täytyy sanoa, että on siinäkin Saksan ja EU:n rautarouva Merkelillä taas tekemistä.

Alamäkeä lasketelleet Saksan vihreät ovat tiukasti ottamassa hallitusvastuuta ja silloin tietysti tarkoitus pyhittää keinot. Polttomoottoriautojen kieltämiselläkään ei kuulema ole enää varsinaista kiirettä. 

Kivi- ja ruskohiili pukkaa sähköä Saksan voimaloista hamaan tulevaisuuteen, mikä on melko lupaavaa myös suomalaislähtöisen Fortumin Saksan valloituksen kannalta.

Viikonloppuna konservatiivijohtaja Angela Merkelin muotoilu oli, että "Saksan tulee taistella ilmastonmuutosta vastaan ja leikata päästöjään tuhoamatta teollisuuden työpaikkoja". Noin kertoo Ylen uutiset.

Itsenäisyyskolikkoa tyrkkää

Alkujaan Suomen sisällissodan karmealla teloituskuvalla kauhistettu itsenäisyyden 100-vuotiskolikko on nyt saanut järkevämmän ilmeen ja tekstin.

Kolikon toispuolella oleva teksti on Suomen itsenäisyysjulistuksesta ja toisin kuin yleisesti kai oletetaan, sen teksti on ajankohtainen myös nyt: 

"Suomen kansan on astuttava muiden maailman kansojen rinnalle itsenäisenä kansakuntana." (Ja sama ruotsiks.)

Suomi voinee astua taas itsenäiseksi, kunhan EU:n hörisevää liittovaltiotammaa astutetaan tarpeeksi itsenäisten valtioiden orheilla. Niinhän sen piti mennä, että itsenäiset valtiot tekevät kaikille hyödyllistä yhteistyötä, ilman älytöntä byrokratiaa ja siihen liitettyä komentelevaa kallista herrakansaa!

Toisella puolena itsenäisyyskolikkoa on kuva jostain vanhasta talosta. Kolikon hinta on 70 euroa ja nimellisarvo 20 euroa. En tiedä, meneekö erotus hyväntekeväisyyteen ja missä päin maailmaa olisi lahjoituksen kohde? Kolikkoa  kilkutteli TalSa.


***

2 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kolikon isoiten kirjoitettu sana on KANSAKUNTANA.

https://www.suomisanakirja.fi/kansakunta

"verraten korkealla sivistystasolla olevista, tavallisesti myös valtiollisesti itsenäisistä kansoista."

Määritelmässä termejä, jotka päivä päivältä huonommin luonnehtivat Suomea.

Menevätköhän nämäkin lantit vaihtoon?

Minusta Angela Merkel on taidokkaasti yhdistänyt Itä- ja Länsi-Saksan huonot puolet.

intrigööri kirjoitti...

Angela on kunnon tuuliviiripoliitikko kääntötakkeineen. Betoninvihreät Saksassa ja meillä ovat valmiita mihin vain päästäkseen valtaan ja luodakseen uudestaan DDR:n, mutta entistä tehokkaammin.
Junckerilla on sentään jotain rotia, koska hän ei kestä olla EU-pamppuna ihan selviltä päin.