6.1.2018

Ehdokkaiden mielenterveys?


Presidentinvaalit lähestyvät, mutta mistä tiedämme, ketä me oikeasti äänestämme. Kaikki presidenttiehdokkaat ovat varmaan ihmisinä sellaisia, että jokainen voisi hyvinkin lukea heidät tuttavapiirinsä, mielipide-eroista huolimatta. Jokaisen ehdokkaan voisi päästää rauhassa selkänsä taakse, mutta...


Suomihan on vähän kuin minijenkkilä ja kaiketi yhä enemmän siihen suuntaan menossa. Isossa jenkilässä tutkitaan taas liittovaltion nimellisen päämiehen fyysistä terveyttä ja vaaditaan yhä uudestaan myös hänen mielenterveyttään puntariin, vaikka melkoinen kallonkutistajien klaani on sitä asiaa jo aiemmin selvittänyt sekä republikaaneille että demokraateille. 


Meilläkin istuvan presidentin terveydentilasta annetaan silloin tällöin jommoinenkin raportti kansalaisille. Tässä vaiheessa olisi hyvä myös selvittää presidenttiehdokkaiden henkistä valmiutta heille mahdollisesti tuleviin vaativiin tehtäviin. Eiväthän he turhan takia ehdokkaina liene?


***

Suomen presidentti on rauhan aikana myös puolustusvoimien ylipäällikkö, eikä Suomen armeija ole mikään sotkun mehu ja munkki, vaan raju alueellinen maanpuolustaja mahdollista maahantunkeutujaa vastaan. Suomen pääosin natokelpoinen armeija lienee saanut hyvät arvosanat myös natolaisten ja johtavien amerikkalaisten kaluunaherrojen kommenteissa.

Presidentti Trump kuittasi äskettäin Pohjois-Korean Kim Jong-paksun uhon ydinasenapista sanomalla, että minullapa on isompi nappi ja se toimii, hähhähhää. Meillä Suomessa on kaikki tietysti pienempää ja puheetkin ovat yleensä kesympiä.


Täytyy kuitenkin muistaa, että kun edellinen presidentti Tarja Halonen käytti joitakin vuosia sitten laukaisunappia, Kittilän kairassa täräyteltiin isoina latinkeina taivaan tuuliin toista sataa rekkakuormallista omia! maamiinoja ja muita asevarikoiden soivia sotakaluja. Leikistä ei siis ole kysymys. Armeijalla on edelleenkin iso aseistettu miesvahvuus ja isot kasat räjähtävää rautaa, mikä myös toimii.


Lisäys: Halosen olisi kannattanut jättää maamiinat asevarikoille, sillä pian Suomi saattaa aseistautua etälaukaistavilla hyppymiinoilla.

Ehkä kattavaa ehdokkaiden terveysselvitystä ei ehditä tehdä ennen vaaleja? Virassa luultavasti jatkava Sauli Niinistökin lienee nyt perhesyistäkin tavallista leppeämmällä tuulella, joten akuuttia vaaraa minkään laukaisunapin tai paniikkinapin eli taisteluhälytyksen käytöstä ei liene.


Mutta teoriassa kaikki on suorassa kansanvaalissa mahdollista. Vaan ei auta, eletään vain kuin ennenkin, herrojen huomassa!


***

Ei kommentteja: