10.1.2018

Työttömille vihatylytystä ja rasismia


Työttömien aktiivimallia ja sitä seuraavia rajumpiakin ihmisarvoa koettelevia toimia vängällä puolustelevat elitistioletetut ovat jo saattaneet syyllistyä vihapuheisiin tai kansanryhmiin kohdistuvaan kiihotukseen. Esimerkkejä sellaisista puheista löytyy helposti mm. eräiden tunnettujen päättäjien puheita googlettamalla.

Vihapuheet ja pohjoismaista ihmisyyskäsitystä loukkaavat kommentit saattavat heilahtaa jopa synkeästi rasismin puolelle. Täytyy muistaa, ettei työttömien satoihin tuhansiin nouseva joukko koostu pelkästään kantasuomalaisista. Työttömiksi ilmoittautuneista on varovasti arvioiden kymmenisen prosenttia taustoiltaan maahanmuuttajia.

Tilastotietojenkin mukaan maahanmuuttajien työttömyysaste on noin 2,5-kertainen kantaväestöön verrattuna. Työttömiä mamutaustaisia henkilöitä on Suomessa koko joukko, kuitenkin useita kymmeniä tuhansia. Työtä hakemassa hekin ovat. Ei mulla muuta.

Hallinnon ei enää tarvitse olla työttömille inhimillinen.

Kunnissa työllistäminen onnistuu, mutta miten käy maakunnissa?

4 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Vai 2,5 kertainen on matujen työttömyys kantaväkeen verrattuna? Suomessa on siis kotoutus- ja työllistämistoimet sujuneet hyvin verrattuna esim. Saksaan, jossa kolme neljästä mamusta on työttömänä vielä viisi vuotta aktiivisen työnhaun jälkeen: https://www.ft.com/content/022de0a4-54f4-11e7-9fed-c19e2700005f
Auttaisikohan muutto työn perässä, vaikka se työ taitaa kyllä pysyä edellä vaikka kuinka lujaa perässä patikoisi?

intrigööri kirjoitti...

Luulisin, että kukaan ei positiivisen syrjinnän ja järjestelmällisen salaamisen takia tiedä oikeita lukemia mamujen tai matujen työllisyydestä, eikä mistään muustakaan heihin liittyvästä asiasta. Suvakkien sadut ovat taas suoraan punahilkan ahterista.

Nappasin tuon 2,5 -lukeman jostain. Oma veikkaus on, että kymmenen vuotta maahantulon jälkeen oikeissa tuottavissa töissä on ehkä yksi kymmenestä, kun puhutaan esim. sompuista ja lähi-idästä tulleista. Suomen lähimaista tulijat ovat ainakin lähtöjään työperäisiä tulijoita.

Postauksen tarkoitus oli tuoda myös suomalaisia halveksivat
herranketaleet ja eliittikuikelot itse asiasta kuultuina vihapuheen ja rasismin lähteiksi. Työttömien monikansallisuus on herrakansalta tainnut unohtua.

Mikä sitten on oikeasti vihapuhetta tai rasismia, sitä eivät tunnu "tietävän" kuin ns. tiedostavat piirit Suomi-Stasista, mikä koostuu pääosin kansanmiliisin ilmiantajista. Oikeuslaitoskin tuntuu joskus olevan pelkkä laitos.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ei ole aktiivimalleja ilmeisesti Saksassa, maahantuontina passiivimallit suosikkeina
"Only 6,500 refugees of the more than one million who have been allowed into Germany during the past two years are enrolled in work training programs. — Federal Employment Agency"
Näin kertoo lehti https://www.gatestoneinstitute.org/11728/germany-islamization-2017

Suomessa voisi perustaa Aktiivimallikouluja ja järjestää kansainvälisiä Aktiivimallikilpailuja. Businesta, estetiikkaa ja ajankulua yhdessä projektissa, ja hei! joku voi tienata tällä!

intrigööri kirjoitti...

Syksyn 2016 juttu kertoo, että Saksan suuryhtiötkin onnistuivat palkkaamaan vain alle sata maahantulijaa edellisen vuoden miljoonaisesta tulijoiden joukosta. Linkki:

https://www.tekniikkatalous.fi/tyoelama/vain-noin-100-pakolaista-palkattu-saksassa-eivat-ole-valmiita-tyomarkkinoille-6582839