2.1.2018

Isoveli löysi minut


Pieni Suomen kansa on jo nykyisin tarkassa syynissä. Virkahirmuilla on laajat mahdollisuudet päästä kiinni kaikkiin kansalaisen ns. henkilökohtaisiin tietoihin. Tämä ei vielä isoveljelle tai -siskolle riitä, vaan EU:n direktiiviä keppihevosena käyttäen vvm & co haluavat ravata tyyten tavisten oman yksityiselämän yli. 

MTV:n haastatteleman asiantuntijan mielestä Suomeen aiottu viranomaisvalvonta on täysin ylimitoitettua. 

Linkki 17.10.2018: Eikö muka isoveli ole totta?

Linkki 16.12.2018: Tietosuojalait ovat sotkuinen vyyhti.


***
Alkuperäinen teksti: Isoveli löysi minut tänä aamuna käydessäni Prismassa. Vilkaisin kassajonossa pulikkaa, jotta onko siihen tullut hälyjä, koska aina en niitä taustamelussa kuule. Joku, ehkä hra Google, ilmoitti näytöllä jotenkin niin, että Prisma on sellainen paikka, mistä moni haluaa laittaa kuvan mapsiin. Minut oli havaittu!

Luurissa ei ollut wifi päällä, eikä gps. 4G nettiyhteys oli, koska siitä pitää kumminkin maksaa. Tuollaista viestiä en vain ole aiemmin missään saanut. Sovelluksissa on kyllä S-appsi, mutta ei se ollut käytössä, enkä tiedä, miten se sitten minut paikantaisi. Moittisiko se minua tuhlariksi, jos olisin K-kaupassa tai litukassa?

Eihän tuo mitään haitannut, mutta laittoipa vain miettimään, että on sitä jo  meikäkin melko hyvässä seurannassa. Tuo viesti ei tainnut tallentua mihinkään.

En  tietenkään ottanut kuvaa kaupasta ja laittanut sitä mapsiin. Joku naisoletettu olisi vielä  saattanut kiljua meetoota tai titityytä samanlaisella volyymilla kuin jenkkilän kauhuleffoissa. Sitten vartijat olisivat kaataneet minut kaupan lattialle tai ampuneet taserilla...

Moinen asia lienee useimmille nörttioletetuille itsestään selvä, mutta tämmöiselle röntille se oli uusi juttu. Kun kannan älyluuria taskussani, paikannus lienee jollekulle yhtä helppoa kuin jos minulla olisi jalkapanta? 

Jospa kaupassa käynti onkin tulevaisuudessa kuin silikkiä vaan, puolipakollinen sovellus ohjaa ja neuvoo? Varmaan se käskisi pois sellaisten kamppeiden äärestä, mihin ei olisi tilillä katetta? Somettaa, kuvata ja jakaa pitäisi tietysti tauotta hurjana sormet viuhuen, muuten tulisi lisälaskua perästä.

Olisi minulla vielä vähä-älyluurikin, sellainen pieni ja näppärä, kamerallakin saa kuvia, se luuri kestää vähän kolhuja ja sadevettäkin. Muistan vielä hyvin ne ajat, jolloin taskupuhelinta ei ollut kenelläkään, lämiskässä oli automaatteihin käypä ladattava puhelinkortti. Sitä ennen oli vain puhelinkoppeja, joissa tarvittiin kolikoita. Hyvin silloinkin pärjättiin, eikä törmäilty silmät kiinni näytössä mihinkään. Ei nyt tämän tärkeämpiä. Anteeksi maalaisuuteni.


***
Lisäys: Olisiko gps sittenkin ollut kaupassa päällä? Huomasin äsken himassa, että se oli toiminnassa, vaikka luulin, ettei olisi. Pitänee ottaa asetuksista sovelluksilta pois sijainnin käyttöoikeus.

Opin äsken sattumalta netissä lisää: Olisiko puhelimeen saamassani viestissä ollut kysymys sellaisesta hienosta sisätilapaikannuksesta? Viisasta olisi ehkä ollut näpätä viestiä, eikä läpsäyttää luurin koteloa kiinni, jos silloin olisi selvinnyt jotain. 

Täytyy muistaa ottaa iisisti, ettei joutuisi sisätiloista äkisti ulkotilapaikannukseen. Ainakin ukkomiehille saattaa käydä niin, että hyö joutuvat yllättäen ulkoruokintaan, mistä on itselläkin kaukaisia kokemuksia.


Vapaaehtoistyö ei saa onnistua hyvin, muuten aletaan kytätä! Linkki 14.11.2018.

***
Kuukkeli on kova kyttäämään, digitoday.

Kansalaisten kyttäämisestä on Suomessa onneksi käytössä vasta kevytversioita, jos verrataan niitä kovimpiin kiinalaisiin viritelmiin. Linkki Ylen juttuun 28.8.2018.

Suuren ja mahtavan Kiinan kyttäys on jo globaalia. Tiibetin pakolaishallituksen kakkosmies ei saanut Suomessakaan montaa poliitikkoa liikkeelle. The Ulkopolitist 18.10.2018.

Lisää kovasta kiinalaisesta komennosta, IL 1.11.2018.

Keskitysleirit käytössä uiguurien "kasvattamiseksi" oikeaan ajatteluun.***


2 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Mulla on aito ja alkuperäinen Nokian 3310. Ei Guuggeli vakoile läheskään paljon.

(Kommenttini ovat menneet kuulemma sähköpostiin? Nyt epäilen vikaa olevan Pale Moon -selaimessa. Tämä on FF-selaimesta lähetetty viesti. Katsotaanpa.)

intrigööri kirjoitti...

Nyt tuli kommenteeraus perille. Kyllä kai ne isot pojat vakoilevat meittii aivan tolkuttomasti tai robotit sen kai tekevät. Puhelimen käyttö on minulla nykyisin vähäistä, mutta nettilaitteet ovat ahkerassa käytössä. Olisi minulla vielä jemmassa kaksi konekirjoituskonettakin, mutta varmuuden vuoksi pitäisi olla myös kirjekyyhkysiä.