7.3.2018

Trumpille jäi vielä vähäsen


Talouslehti Forbesin tuoreen miljardöörilistauksen mukaan presidenttiys ei ole ainakaan rikastuttanut Donald Trumpia. Trump tipahti ääriökylistalla peräti 200 sijaa ja on nyt vasta sijalla 766. Uutinen tarttui kiinni ensimmäisen kerran MTV:n sivuilta.

Listauksen mukaan Trumpilla olisi omaisuutta enää "vaivaiset" 3,1 miljardia taalaa, vaikka vielä vuosi, pari sitten höpöteltiin jopa yli 10 miljardista. Trumpin taaloilla mitatut painoarviot ovat heiluneet 1,4 miljardista 10 miljardin nurkille.

Suomalainen puudelimedia muistaa päivittäin ratkuttaa Trumpista kielteisesti, päivän aikana ikäviä trumppijuttuja julkaistaan montakin. Niin tänäänkin. 

Blogiukko intrigööri on jo pitempään suunnitellut julkaisevansa Trumpista joka päivä edes yhden myönteisen jutun, kyllä siihen jotain aihetta löytyisi. Tuosta miljardien kertymistä koskevasta uutisesta on todettava, että jos Trumpilla todella on vaikka 3 miljardin taalan omaisuus, se on ihan poskettoman paljon rahnaa.

Miljoonien ja miljardien painoarvo hämärtyy meidän tavisten mielessä, koska talousuutisissa  ja politiikan jutuissakin tuollaisia summia pureskellaan jatkuvasti kuin höttöistä pullaa. Noin suuria rahoja ei moni yksinkertaisesti pysty tajuamaan. Käytännössä yksikin miljardi melkein missä tahansa valuutassa on häijyn paljon pätäkkää.

Jossain oli laskettu, että jos yhden miljardin pystyisi kasaamaan pinoksi satasen seteleistä, siitä tulisi kilometrin korkuinen torni. Jos aikoisi kuskata miljardin salkuissa käteisenä, kantajilla venähtäisivät kädet, sillä siitä kertyisi noin 800 asiapullosalkullista. Paperi on painavaa ja setelimiljardin siirtämiseen kerralla tarvittaisiin ainakin kunnollinen kuormurin nuppi.

Siis myönteistä uutispäivää Trumpista, osa 1: Forbesin pudonneesta listasijoituksesta huolimatta presidentti Trump on edelleen hyvin rikas mies. Olettaisin hänen myös olevan edes joskus onnellinen, sillä mättöruoka tulee huippukeittiöstä, tellu toimii ja älylällärillä on lystikästä twiittailla, lukijoitakin riittää:***
Mielenkiintoista Forbesin listalla on, että Suomen rikkain mies Antti Herlin on jo sijalla 550. Omaisuutta Herlinillä kerrotaan olevan 4,2 miljardin taalan ja noin 3,4 miljardin euron edestä. 

(En lupaa jatkaa päivittäistä Trump-juttusarjaa, mutta on se edes aloitettu.)


4 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

No onneksi meillä on tolkun ihmiset puikoissa. Kunhan sen koneen saa lämpimäksi, niin ehkäpä alkaa hilloa tolpista pursuta...

intrigööri kirjoitti...

Ainakin häkäpönttöauton saa äkkiä tulille. Sitten vain renkaita vinguttamaan Mäntyniemen suuntaan. Pääsee sillä El Kaminalla Naantaliinkin, jos se reissu kesään asti menee.

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Trump on vähän vaikeasti hahmotettava. Pätäkkää näyttäisi olevan sen verran, ettei sen ole pakko olla nöyrä ja kohtelias, jos ei aina halua. Köyhällehän se on lähes pakollista.

intrigööri kirjoitti...

Kyllä Trumppi on vaikeasti määriteltävä presidentti, mutta ei nyt sentään yksinomaan tyhmä pahis, kuten pikkujenkkilä Suomen media jaksaa joka päivä muistuttaa. Ehkä Trump osoittautuu vielä hyväksi pressaksi - amerikkalaisten enemmistölle, mikä oli tarkoituskin.
Amerikkalaiset äänestäjät valitsivat ihan itse presidenttinsä, eivätkä venäläiset röllit, jotka pian saavat pian vapaasti äänestää ketä Putinia vain haluavat. Onhan Suomessakin useita pienemmässä mitassa rikkaita poliittisia päättäjiä piäministeristä lähtien.