20.11.2018

EK tahtoo mamuja, valtion piikkiin


Elinkeinoelämän keskusliitto on ehkä kovempaa poikaa ja tyttöä kuin milloinkaan aikaisemmin? Liitto näkyy vaativan Suomeen lisää mamuosaajia ja paljon.  Toivottu tulijoiden määrä vähintään tuplaisi nykyisen maahanmuuton, mikä lienee noin 15.000 henkilöä vuodessa?

Valtion pitäisi kuulema maksaa tukena pääosa tulevien huippuosaajien palkoista, ehkä jotain 70 prosenttia. Tottahan sellainen meininki parantaisi yritysten kannattavuutta. Valtiolla runsastuisi taas vain ulkomainen velkalasti.

Täytynee vain jäädä tyynesti odottelemaan joulua ja vaaleja vasten, mihin EK vaatimuksineen vielä yltääkään. Ja yltäähän se!

Kotosuomalaisille työttömille ei liene taaskaan rauhallista joulua tulossa, ei ainakaan pitkään työttömänä olleille. Kovin rauhalliset tunnelmat eivät ole olleetkaan. Ehkäpä täysi flegmaattisuus olisi ainoa, mikä ahdistusta helpottaisi?

Politsaurukset eivät taida ainakaan huolestua EK:n vaatimuksista? Huolestuttavaa on heidän mielestään vain pienentyvä kotimainen syntyvyys. 
Toisaalta loistavia edustajiamme askarruttanee suuri ilmastonvastainen taistelu, vai mikä se oli?

Linkki IL:n juttuun.


4 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ruotsissa ilmeisesti miehet ovat antamassa lopullisesti periksi.
https://www.breitbart.com/europe/2018/11/20/swedish-men-sterilising-themselves-up-70-percent-five-years/

Eräs kommentoija kylläkin löysi asiassa positiivisenkin seurauksen: Tulevaan kalifaattiin saadaan eunukit.

intrigööri kirjoitti...

Pitäähän haaremeissa olla vartijoita.

Nils- Aslak Näkkäläjärvi kirjoitti...

Jonkinlainen kunnon verohelpotus ensimmäistä ja toista lastaan hankkivalle perheelle voisi olla hyvä houkutus. Väestön vanheneminen on vakava asia. Sitten muka hommataan näitä pakolaisia väestösuhdetta korjaamaan, mutta nehän vasta tarvitsevatkin hoitoa ja palvelusväkeä.

Onneksi jäin itse jo eläkkeelle ja pääsin pois tuosta toivottomasta rakennusalan kurimuksesta.

intrigööri kirjoitti...

Suomessa poliittiset utopiat ja todellisuus kiertelevät monissa asioissa toisiaan kuin kissat puurokuppia. Perheen perustajia olisi kyllä syytä kunnolla tukea.
Täällä savolaisessa lähiössä on iloisen paljon vauvoja ja taaperoita, monta päiväkotiakin löytyy pieneltä alueelta. Kotimaista pottunokkaista lapsilykkyä tuo näkyy pääosin olleen.
Vanhuksille löytyisi kyllä hoitajia, koska suomalaisnuoret tarvitsevat työtä, mutta jotkut asiat jarruttavat, eivätkä vähiten koulutusvaatimukset. Pyörätuoliakaan eivät vapaaehtoiset halukkaat kuulema aina pääse tuuppaamaan.
Onnea vain eläkepäiville! Viimeiset työvuodet eivät olleet minulle ainakaan yhtä juhlaa. Oli sentään järkeä luovuttaa, kun siihen tuli tilaisuus. Antaa vain toisten tienailla ne suuret setelit!