8.11.2018

Politiikan tuuli kääntyy?

Vallitseva poliittinen tuulenviri saattaa olla kääntymässä, sillä EPP.n kärkiehdokas ja ehkä komission tuleva veturi Manfred Weber puhui Helsingissä pitäen arvossa perinteisiä eurooppalaisia arvoja. Hän sanoi, että Ateenasta Helsinkiin on joka kylässä kirkko ja tällaista Eurooppaa pitää puolustaa. 

Keskustaoikeistolaisia edustava kokousväki aplodeerasi kuulema kovaa, heidän joukossaan oli Angela Merkel.

Yhtä kovia kannustuksia ei tainnut saada Unkarin presidentti Viktor Orban, jonka mielestä liberaalit ja sosialistit edistävät juuretonta Eurooppaa. Orban lausui totuuksia myös sanoen, että "päästimme britit ulos ja maahanmuuttajat sisään". Niinhän tuossa kävi.

***
Yhteinen yleisradiomme, mihin meillä maksajilla ei ole mitään sanomista, kertoi tänään mm. siitä kuinka pääministeri Juha Sipilän lento ei saa enää nostetta. Keskustan laskeva kannatus ajaa takaa vihreiden hiipuvaa suosiota, eikä kepulla saata olla asiaa edes hallitukseen puolen vuoden päästä. Tätä oletusta vahvisti uutinen, minkä mukaan sote viivästyy lisää, eikä maakuntavaaleja ehditä pitää, ei ainakaan ensi keväänä, jos koskaan. 

Mutta ei hätää, sillä Sipilä ei lennä purjekoneella, vaan hän osti äskettäin itselleen uuden sääkelpoisen lentohärvelinStubb ei lennähdä EU-komission johtoon, jos komissaariksi ollenkaan, mutta hän saattaa hyvinkin liidellä vaikka europarlamenttiin.

***
Gallupsuosikki demarien femaripuheenjohtajalla Antti Rinteellä ei mene niin hyvin, että vain aurinko paistaisi. Taannoin Antti pullisteli lupaamalla kaikille pieneläkeläisille satkun kännyyn. Nyt hän lienee pelästynyt siitä, että joutuisi jopa pitämään lupauksiaan. Tuo teoreettinen summa lienee enää jotain kolmekymppiä. Ei sillä paleleva eläkeläinen kunnon takkia saa, mutta ehkä uusi tuulipuku irtoaisi halpahallin alesta? Tai huopikkaat?  Tai pipo?

Demareille tuli päivän uutisissa muutenkin ikävää iltatuulen viestiä.

***
Intrigööri piti on monien muiden tavoin Helsingin apupormestari Anni Sinnemäen taannoista nimitystä tekniseksi apulaiskaupunginjohtajaksi puhtaasti poliittisena. Taisin kuitenkin olla väärässä, sillä nettijutun mukaan Anni oli oivaltanut, ettei koulun välikatto eristyksineen pysy sileillä nauloilla

Lisää pisteitä tästä käytännön teknisestä osaamisesta pitäisi antaa, jos Anni hoksi tuon ihan itse. Bulevardeissa Annille tuli takkiin KHO:lta, mutta voihan sitä hirmuista liikennesumppua rakennella pienemmissäkin erissä.

***
Ja lopuksi hyvä uutinen: Tekninen kehitys edistyy kahisten sillä ennen meillä oli vain tikkuviinaa, mutta pian saa ostaa myös aitoja tikkumekkoja, ehkä pöksyjäkin. 

Tikkukostyymin esittelijänä toiminee presidentin rouva Jenni Haukio jo joulukuussa linnassa itsenäisyyspäivän kekkereillä. Siellä rouva pukeutunee semmoiseen kuin ekologisesta Ioncell-kuidusta valmistettuun pukuun. Todella upeeta! Ja tosi  kallista.

***
Lisäyslinkit:

Eurooppa ja Kiina rämpivät, USA sen kuin porskuttaa?

Antti Rinne aikoo yrittää toteuttaa ehdottomasti joskus lupauksensa. Ettei vain kävisi kuin ennen wanhaan Lipposen lupailemalle köyhyyspaketille, mikä oli kansa suussa saunapefletti ja  rasia rusinoita? Niitä ei kyllä kukaan saanut. Linkki juttuun.


***

4 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Tässähän oli enemmän uutisia kuin Ylellä viikkoon.
Weberin puheita en osaa noteerata, katsotaan ne teot.
Voisiko maaseudun autioittanut KePu lopultakin vajota maan rakoon?
Rinteen lupaus oli poliittisesti ovela, mutta ilmeisestikin taloudellisesti täysin kestämätön. Miksipä tuota muutoin olisi supistelemassa jo ennen vaaleja? Kaltaiseni hölmö eläkeläinen voi kuitenkin kuvitella elävänsä yli 100 vuotiaaksi ja päästä siten nauttimaan viimeisenä vuotenaan Rinteen satkusta.
Sinnenmäki teknisten asioiden johtajana tuntuu miltei niin huonolta idealta, että johan siinä koulujen laipiotkin tippuvat.

intrigööri kirjoitti...

Koulun laipion tippuminen ja Haminan huikea lipputanko ovat pieniä, mutta teoriassa kuntalaisille vaarallisia esimerkkejä huolimattomasta julkisen rahan käytöstä. Kun tilaustyön urakoitsijakin on konkassa tai ulkomailta, kuten vaikka Venäjältä, suhmuroinnin maksajia ovat aina verotettavat kansalaiset. Selviä kähvellyksiäkin julkisesta piparipurkista näyttää riittävän.
Jos Rinteestä tulee piäministeri tai joku kanisteri, toivoisi edes sitä, ettei eläkeläisiä tai muita vähempiväkisiä rokotettaisi enää lisää. Mutta onhan sekin jotain, että saa olla toiveikas, sillä Suomi on melko vapaa maa, teoriassa.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Aika läheltä piti ettei AStubista leivottu Euroopan keisaria. Siinä olisi saanut kenkää sekä Orban että puolueensa EU:n Keskuskomiteasta. Tri Athlonistiikan ylijumalana hän olisi myös hätistänyt POTUS Trumpin huitsin Nevadaan ovaalikammarista polkemasta eurooppalaisia arvoja. No, EU:n komisario hänestä ehkä leivotaan, puheliaita kielimiehiähän siellä tarvitaan.

intrigööri kirjoitti...

Stubb on kyllä hyväkuntoinen kielilläkeskustelija, mutta senkin ukon sanomiset ovat pelkkää poliittista munkkilätinää. Brysselin ja Suomen kalifien mielestä vain hallinto ja byrokratia ovat tärkeitä, hitot mistään tavisihmisistä.

EU:lla ei onneksi ole kansalaisia, on vain jäsenmaiden kansalaisia. Itsenäisten maiden yhdyntä liittovaltioksi ei toteudu, vaikka kiimaa eliitillä riittääkin.