23.11.2018

Päivän polsuvitsi:

Pääministeri Juha Sipilä:

”Poliittisista lakoista käytävä rauhallinen keskustelu”


SAK järjesteli EK:n tavoin eduskuntapuolueiden puheenjohtajille poliittisen keskustelun. Demokraatti & STT  kertoo, jotta Sipilä muistutti, että muissa Pohjoismaissa on rajoitettu poliittista lakkoilua ja Saksassa se on kokonaan kielletty.

"Tästä pitää käydä asiallinen ja rauhallinen keskustelu seuraavan hallitusohjelman yhteydessä. Itse pidän sitä erikoisena, että Suomessa on rajoittamaton oikeus kun naapureissa sitä on rajoitettu", Sipilä sanoi.



Tarkoittikohan pääministeri rauhallisuudella nyt samaa kuin viime kesäkuussa, jolloin hän totesi, että sote-uudistus pitäisi viedä maaliin "bolshevistisella rauhallisuudella"?

Piankin Sipilä joutui selittelemään, mitä moinen ilmaisu hänen mielestään tarkoitti.  Kai se meinasi jotain äärimmäistä rauhallisuutta? Selitystä IS:n sivuilla.

Jos laulattaa, tämä linkki vie sota-ajan sanaisiin tunnelmiin. Suosittelen reipashenkisiä sanoituksia Kuularuiskulaulu ja Uraliin.

💀💀💀

2 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Juhiksen polsevistinen rauhallisuus tuli hienosti esiin ylekaustissa https://yle.fi/uutiset/3-9326751

Juha voi tallata polsumiinaan haavoittumatta.
Juha varmasti osaa myös tehdä rauhaisin mielin uudella koneellaan polsutyyppisen pakkolaskun ilman orpoja. Jopa pakolaiskartanonsa terassille, jos kiire yllättää. Siitä on lyhyt matka varusmiehillä kantaa Juhan kikyattaseasalkut, aktiivimallikuvastot ja maakuntahallintaselkäreput kartanon sisälle ja keittää kaffit Juhalle ja kaukaisten maiden vieraille. Lakkoja ei taida enää olla edes Pohjanmaalla saati sitten Lapissa.

intrigööri kirjoitti...

En tiedä, viisastuuko vai tyhmistyykö ihminen vanhetessaan, mutta alan olla sitä mieltä, ettei omassa lajissaan menestyneitä yritysjohtajia pitäisi päästää ministereiksi. Kansanedustajina yrittäjiäkin tarvitaan, mutta ykkösketjun poliittisina pelureina, kuten Sipilä ja Berner, heiltä näkyvät hölskyvän eväät sekaisin kuin koiran mahassa.
Sipilällä näyttäisi olleen aiemmin ideoita ja osaamista tekniikan alalla, mm. häkäpöntön kehittäjänä. Sähköauto ei sovi Suomeen, mutta häkäpönttöauto sopisi, kunhan käpyjä ei pääsisi karburaattoriin. Esim. ilokaasusta saisi koneeseen turbovoimaa, olisihan se lystikästä. Berneriltä voisi tilata verhot juniin ja busseihin.