27.9.2019

Illuusiohallitus

Ilmastointiministerit Li Andersson (vas), Hanna Kosonen (kesk)
 ja Krista Mikkonen (vihr).
"Aiheutamme lapsille ja nuorille tiedostavan illuusion ilmastoahdistuksesta, mutta vastuullisesti vaihdamme sen uuteen osallistavaan aktivistimalliin." 

"Kaikki pääsevät mukaan innostaviin koulu- ja opiskelulakkoihin ilmaston puolesta. Näin moni- ja yleisaktivismiin sitoutunut Suomi pelastaa maailman ilmastoa!" 

(Jotenkin noin se aatostelu menee.)




😁

4 kommenttia:

Nils- Aslak kirjoitti...

Tässä hyvä uutinen Afrikasta: rakennetaan aurinkovoimaa niin paljon, että 90 miljoonaa ihmistä saa sähköt. Polttopuun käyttö ruuan laitossa loppuu, alueet metsittyvät vauhdilla ja pakolaisuus kuihtuvaan Eurooppaan loppuu.

Selasin tuota uutista ja missään ei mainita kiinalaisia, mutta kuvassa on selvästi kiinalainen mies. Puhutaan Afrikan investointipankista, mutta kenen rahoilla se pelaa? Tyypillinen sensuroitu uutinen, koska Kiinan rahojahan ne sadat miljoonat ovat, ei EU: lla sellaisia ole.

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4144044-sahelin-alue-afrikassa-pyrkii-aurinkoenergian-voimatekijaksi

intrigööri kirjoitti...

Hyviä hankkeita. Aurinko- ja tuulivoima ovat tarpeellisia Afrikassa, missä ei ole, eikä edes aiota käynnistellä raskasta teollisuutta. Jos Suomenkin kehitysrahat suunnattaisiin selkeisiin ja suoraan paikallisia ihmisiä auttaviin kohteisiin, kansalaisten käsikin täällä olisi karttuisa, eikä otsa olisi kurttuisa.

Massamuuttoa Eurooppaan ja länsimaihin pitäisi torjua myös teknisin pehmokeinoin. Energian saatavuus tukee kaikkea muutakin, millä parannetaan ihmisten mahdollisuuksia elää omilla kotiseuduillaan. Tekemistä siinä riittäisi kaikenlaisille maailmanparantajille.


Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Minähän olen aika peto salapoliisiksi, jos vain viitsin. KU:n teksti viittaa tuoreempaan artikkeliin, johon siinä on linkkikin, siis tähän:
http://www.ipsnews.net/2019/09/afdb-s-solar-project-aims-making-africa-renewable-power-house/
Projekti vaikuttaisi aurinkosähkön tuotantojutulta.

KU:n kuva on kuitenkin yli 10 vuotta vanha, Intian valtameren Mauritiuksen saarelta:
http://www.ipsnews.net/2008/10/economy-mauritius-textile-manufacturing-goes-green-and-clean/
Kyse kuvassa on tyhjiöputkikeräimistä, joilla auringonvalosta saadaan kuumaa vettä tms. Ei sovellu sähkön tuotantoon kannattavasti.

Olisikohan niin, ettei KU viitsinyt maksaa uudemmista kuvista, kun käytti vanhaa, kelvolliseksi uskomaansa kuvaa? Kun alkuperäisemmässä tekstissäkin on väärä termi, pitäisi olla "collector" eikä "panel".

Vaan mitä siihen tulee, että Afrikassa aletaan tehdä auringosta sähköä, niin sehän on hyvä juttu. Työllistää paikallisiakin, kun pitää puhdistaa paneeleja tuulen tuomasta pölystä yms.

intrigööri kirjoitti...

Hyvä kun luet näitä intrigöörin energiajuttuja kommentteineen. Täällä koetetaan käyttää lähinnä arkijärkeä, puhtaamman energian yksityiskohdat eivät ole hyvin hanskassa. Sen olisin kai itse hoksinut, ettei KU:n kuvassa ole aurinkopaneeleita. Sherlokin työtä olisi pitänyt tehdä todetakseen, että nuo ovat tyhjiöputkikeräimiä.
Jäin miettimään suuren afrikkalaisen aurinkosähköhankkeen energian varastointia, vaikka käytettäisiinkin jotain älyverkkoa. Toisaalta, yöllä nukutaan, eikä tarvita paljon valoja. Niin se on edistyksellisessä vihermaassa Pohjois-Koreassakin.