20.9.2019

Sitra soi suloisesti


Moska haisee ja sitrat soi... Enempää ei kai tarvitsisi kirjoittaa, koska blogeissa kävijät yleensä lukaisevat päivän tyrkkyuutisiakin

Apukomissaari Jyrki Katainen valitiin perjantaina äänin 5 - 4 Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran uudeksi yliasiamieheksi. Katainen ottanee uuden tehtävänsä vastaan ensi vuoden alusta lähtien.

Ex-pääministeri Kataisen kissanpäivät jatkuvat, kuten monilla muillakin entisillä poliitikoilla ja huippupoliitikoilla. Surffailu suojatyöpaikoissa on kultahampaiden oma aktiivimalli ja ymmärrettäväkin sikäli, että kultareunaiset pilvet haihtuvat ajastaan. Päivänpolitiikan jättäneiden on aina katseltava itselleen uusia pehmusteita, joilla köllötellä tyyriin näköisenä. 

Tuskinpa Jyrkin tai muiden tarvitsee sitten myöhemmin jäädä odottelemaan takuueläkettä eli sellaista kai erityisesti mamuille sorvattua niukkaa kansalaiseläkettä. Oikea oma työeläkekertymä lienee poliitikoilla mallia huima, ainakin jos sitä on juossut EU-pesteistä.

Olisi ehkä oikeudenmukaista, jos korkeisiin ja yhteiskunnalle kalliisiin tehtäviin, sikäli kuin ne ovat edes hyödyllisiä, valittaisiin pätevimpiä, eikä sopivimpia ihmisiä. Näin olisi voitu tänäänkin tehdä, tuossa Sitran pomovalinnassa. Yleisesti tämä on ikuisuuskysymys, joten en aio vaivata sillä päätäni tämän enempää.

Yritin äsken tuubista kuunnella, miten se semmoinen sitra-soitin helisee, onko se kuin kannel. Kauniisti sitra soi, kun sitä osaa rimpautella.  

Musiikkituokion ohessa hoksin, että Sitran silloinen pomo oli haastatellut komissaarius J. Kataista jo joulukuussa 2015. Hyvin ennakoitu, noin ihan sattumalta tietenkin!


Ei kommentteja: