13.9.2019

Ryssitäänkö nyt nettipankit?


Isovelivaltio ja EU vai mitä ne oli, ovat toteuttamassa keskeneräistä ja vaikeaselkoista uudistusta maksamisessa eli pankkipalveluissa. Onhan tässä tavisten maailmassa jo yleisesti ja ketterästi opittu lähes täysi itsepalvelu pankki- ja maksuasioissa. Nyt sitäkin pakkaa piti ryhtyä kiireellä sotkemaan, vaikka vakavanhoilla pankeillakin on asiasta erilaisia tulkintoja.

Taksia tilatessa satunnaisella asiakkaalla on edelleen epävarmuutta siitä, kurvaako sieltä sitten joskus pihaan naapurin pojankoltiainen mopoautolla vai tuleeko muuta yhtä üüberiä ullatusta, jos tulee ketään. Onneksi aiottu junakilpailu jäi vaiheeseen.

Aikeeksi näyttää jäävän monta kansalaisille tärkeää asiaa tältäkin uudelta feministiseltä kympintyttö-hallitukseltamme. Kas kun eivät rahat riitä, koska pitää pelastella kiireesti ensin mm. Afrikkaa ja maapallon ilmastoa, jne. Muu maa mansikka, oma maa variksenmarja.


Taloussanomien jutussa Kilpailu- ja kuluttajavirasto varoittelee, että viikonloppuna lainvoiman saava psd2-maksupalveludirektiivi (kiva nimi!) saattaa paitsi aiotusti lisätä alan kilpailua, myös saada verkkokonnat aktivoitumaan.

KKV varoittaa, jotta näppiskelmit saattaavat yrittää esiintyä virallisina ja hyväksyttyinä tilitietopalveluina ja maksutehtävien suorittajina. Hakkereita tai pahoja krakkereita mualimassa riittää miljoonia!

KKV kyllä antaa ihmisille hyviä neuvojaan, mutta kuka kumma jaksaa ryhtyä tarkastamaan ja selvittämään kaikkia mahdollisia palvelujen tarjoajia. Ei moni osaa, ei pysty, eikä jaksa, ei ainakaan viikonloppuisin.

Onkohan Suomessa ihan pakko mennä jokaikisen EU-veivauksen perästä heti ensimmäisten joukossa. Toisaalta pitääkö päättäjien aina vain väsätä keskentekoisia ja pahimmillaan vaarallisia uudistuksia, joita kuluttaja joutuu pakosti sietämään? Tekisivät siellä jossain edes valmiita eli kunnolla testattuja muutoksia ja uudistuksia.

Hölmölän hömpötysten piti olla vain vanhoja kansansatuja, mutta nyt ollaankin vissiin uushölmölässä. Kenen mahtaa taas kohta olla vastuu, jos voro vie nettitililtä rahat? Intrigööri kysyy vaan!

Ei kommentteja: