5.10.2019

Nasalta ilmankostutin Marsiin?



Viikonloppuisin lienee pieni kevennys paikallaan, kun tässä on taas koetettu seurata politiikkaa pää täristen. Inhimilliselle käsityskyvylle poliitiikan ymmärtäminen on ainakin yhä vaikeaa kuin avaruustiede.

Nasa näyttää yrittävän ratkaista Mars-planeetan kuivuutta, koska se on vienyt sinne kokeeksi ilmankostuttimen (yo. kuvassa).

Eipä aikaakaan, kun Marsissa alkaa vihertää. Ilmakehä vahvistuu ja vihreät örkit siellä voivat taas nousta syvistä koloistaan. Ehkä jo Telluksen tulevat sukupolvet voivat muuttaa Marsiin pois täältä miljardien ihmisten ahtaudesta? 

Mutta kuinka tulla toimeen viherörkkien kanssa? Suhtautuvatko he meikäläisiin kuin alkuasukkaat, nuo nk. intiaanit, suhtautuivat uudelle mantereelle väkisin matuilleisiin eurooppalaisiin? Ehkä ei, jos pelastamme sen planeetan?

No, onko tämä kakkapuhetta tai -kirjoittelua? Eipä tietenkään, jos viitsii vähänkin verrata ao. kuvia keskenään. 




Nasa ei toki myönnä vempaimensa yhteyttä kaikkien suomalaisten tuntemaan Ufox-ilmankostuttimeen. Tässä on linkki Nasan viralliseen uutiseen, mikä hieman poikkeaa intriksen päättelystä. Linkin kautta smurffaillen voi kuitenkin kuunnella pinnan alla asuvien Mars-örkkien kiihkeää ääntelyä.


👽

Ei kommentteja: