23.10.2019

Vihreä Lanka katkeaa


Vihreä puolue lopettaa lehtensä Vihreän Langan rahoituksen ensi vuoden alusta lähtien. Puolue on pönkittänyt lehteään viime aikoina 450.000 eurolla. Lehden luultavan lopettamisen syyksi mainitaan kuitenkin sosiaalinen media, missä puolueen jäsenet ja kannattajat ovat aktiivisia.

Sosiaalisen median vahvimpia äänitorvia vihreiden vinkkelistä ovat tietysti Yle ja Hesari. Ei siinä rytäkässä pieni puoluelehti vähäisine levikkeineen voi mitenkään pärjätä. Mainituista viestimistä edellinen on rankasti verorahoitteinen ja jälkimmäinen puhtaasti kaupallinen. Vihreät ja muutkin vasemmistolaiset mielipiteet ovat taustasta huolimatta molempien mediatalojen toimituksissa vankasti edustettuina.

Lehden lakkauttaminen ei ole iloinen asia joskus itsekin poistoon joutuneen  intrigöörin mielestä. Olisihan Vihreä Lanka voinut jatkaakin ilmaantumista, mitä se teki pitkään ja hartaasti, vuodesta 1983 lähtien. Eipä tuo lehti ole meikäläistä tökkinyt, eikä pökkinyt.

Mielenkiintoa viherpuolueen päätöstä kohtaan lisää se, että muutkin puoluelehdet ovat syvässä kannattavuuskuopassa. Puolueet eivät voine laskea kovin paljon omien julkaisujensa varaan, levikki on kapoinen ja sitä kautta saatava kannatus on kaita. Kaupallismedia taitaa kokonaisuutena vahvistua, mutta monta yksittäistä kuoppaa joudutaan kaivamaan vielä sielläkin.


Ei kommentteja: