6.7.2013

Inhottuja tavispersuja

Kesäkuussa reklamoitiin joissakin julkijutuissa innokkaasti sitä, että perussuomalaiset ovat puolueena kovassa nosteessa, kuten kepulaisetkin. Heti seuraavassa lauseessa muistettiin uutterasti mainita, miten persut ovat samalla inhotuin puolue Suomessa. Meneekö persuilla siis niin hyvin, että joitakin  inhottaa vai mikä siinä mätöstää?

Vähän aikaa piti miettiä, jotta mistä se jossain gallupissa haastateltujen henkilöiden eli eliitin seuraajiin itsensä lukevien kalkkunoiden (sukupuolinetraali ilmaus) kokema inho mahtoi oikeasti johtua. Lopulta se ehkä selvisi, kun katselin persujen nettilehdestä Joensuun puoluekokouksesta otettuja kuvia.


Kun perussuomalaisten puolueimmeisten kuvia katselee, se on kuin peiliin katselisi. Hyvä ihme! Persut ovat taviksia, kuvat voisivat puoluetunnuksia paitsi olla mistä hyvänsä, missä rahvasta on koolla. (Oopperajuhlat, sun muut sellaiset ovat tietenkin eri sarjassa, niissähän tietyn hienosteleviston ns. kuuluu olla, mieluiten jonkin valtaseksikkään tahon kutsumana.)


Mutta inhottaa se varmaan joitakin, etteivät kaikki ole nuoria ja kauniita tai sliippiksiä amerikkalaisine hymyineen (Mikä ei ohimennen sanoen sovi ihan kaikille suomalaisille, vaikka purukalusto olisikin kunnossa.)


Paras puoluekokouskuva Joensuusta oli perusvauva äiteineen, mutta kannattaa niitä muitakin kuvia  plarata. 


Kyllä kuvista paljon sisäisiä sankareita löytyy. Tässä kokoomusvetoisessa ns. paremminvointimaassa pärjääminen vaatii sankaruutta, sisua ja yhä vain enemmän mustaa huumoria. 
Intrigööri ei inhoa ihmisiä, ei ainakaan tavallisia pulliaisia, jotka esiintyvät joka paikassa omana itsenään. Sitä paitsi kaikki meistä ovat Luojan luomia (uskisneutraalisti).

***

Mutta voihan käkkärä! Lupasin viedä muksun tänään rannalle uimaan, mutta sataa aina vain. Johonkin laariin sekin kai lorisee?


***

Ei kommentteja: