4.7.2013

Suomi hyväksyy vakoilun?

Evo Morales.
Sulkiko Suomikin ilmatilansa Bolivian presidentti Evo Moralesin yksityiskoneelta keskiviikkona aamulla muiden EU-maiden tavoin? Ainakin Moskovasta palannut presidentti seurueineen joutui kesken matkansa laskeutumaan Itävaltaan, missä häntä kuljettanut kone joko tutkittiin tai sitä ei muka tutkittu. 

Tuskin itävaltalaiset halusivat vain iloisesti tervehtiä ohi liihottavaa presidenttiä jollain lehmänkellon tai alppitorven soitolla? Tapaus nostatti eilen huhujen trombin, eikä aiheetta. Olivatpa kaikki EU-maat sulkemassa samaan aikaan ilmatilaansa Bolivian presidentiltä tai eivät, ainakin lentoreitillä olevat maat sen tekivät. 

EU-maissa siis hyväksytään USA:n ja Britannian suorittama "informaatiotilan" valvonta eli jättimäinen, pidäkkeetön ja yksilöiden tasolle ulottuva vakoilu. Ei sillä, että sellainen vakoilu olisi ollut kenellekään kokeneelle päättäjälle mikään uutinen.

Barroso ja muut "erottamattomat" eurosatraapit jatkavat joka tapauksessa kauppaneuvotteluja USA:n kanssa. Kauppa ja erityisesti globaali pankkibisnes ovat euroeliitin erityisessä suojeluksessa. Siinä ei paljoa paina edes jonkin itsenäisen latinomaan itsepäisen presidentin diplomaattinen koskemattomuus. Miten paljon sitten oikeasti painaa tavallisen pulliaisen sananvapaus? Hah! Ai mikäkö sananvapaus?

Jos ja jos Suomikin oli sulkemassa ilmatilaansa sillä perusteella, että tietovuotaja Snowdenin epäiltiin livahtavan Moskovasta Bolivian presidentin mukana, voimme viimeistään nyt unohtaa höpinät mistään Suomen itsenäisyydestä tai puolueettomuudesta. Tämänhän vahvisti epäsuorasti myös oma presidenttimme Niinistö "kieltämällä" istuvalta ministeriltä mielipiteiden vapauden. 

Ministerithän vastaavat omista sanomisistaan, kuten muutkin ihmiset. Tai ei sekään ole tässä tapauksessa ihan varmaa, jospa poliitikoilla on erityinen löysien puheiden suoja?

Taviksen on mahdoton tietää, mikä tässäkin jupakassa on totta ja mikä huhuilua, mutta pistän  silti linkin Savon Sanomien tämän aamun keskusteluihin. 

Salaliittoteorioista on tässäkään asiassa enää turha puhua, Suomi on oman leirinsä jo valinnut, eikä sitä vaivauduta edes paljoa peittelemään. ( Tai jotkut eliittikähmyt valitsivat sen kaikkien suomalaisten puolesta, kuten eurorahan liitonkin. ) Nyt sitten ollaan niiin natolaisia, että... Ollaanko me kohta natolaisempia kuin natolaiset itse?

Lopuksi epätarkka lainaus Venezuelan presidentiltä Nicholas Madurolta: "Jos Snowden jää yksin, hän tuhoutuu. Mutta millaisia ​​rikoksia hän on tehnyt? Millaisia ​​pommeja hän räjäyttää tai millaisia ​​ohjuksia hän käynnistää? Hän yrittää taistella vastaan ​​heikompien maiden valvontaa. Siksi sanomme, että jaamme mitä tämä nuori mies sanoo. Suojelemalla Snowdenia  suojelemme rauhaa ".

Ja vielä lisäyksenä Moralesin moraalisaarnaa Euroopalle.

***
Mutta, mutta... Kun lukaisee päivän Talouselämää, tekisi mieli pyytää amerikkalaisilta ystäviltämme, NSA vai mikä se oli, uutiskirje, missä kerrottaisiin tarkemmin EU:n jatkuvista törsäyksistä ja verorahojen haaskauksista eri kohteisiin. 

Kaikkea meille ei vapaaehtoisesti kerrota, ei sitten likikään. Sen voi päätellä siitäkin, ettei unioni ole selviytynyt kunnialla yhdestäkään tilintarkastuksesta. Parlamenttikin päätti juuri, että kyllä pankkiirit ovat bonuksensa ansainneet. Käsi se kättä pesee.

Vai miltä kuulostaisi autonkuljettajan duuni EU:n ulkoasiainhallinnossa, luxuspirssillä tietysti. Sompailusta saisi vuodessa liksaa semmoiset 70.000 euroa ilman lisiä... 

EU:n vakoileminen taitaakin olla tarpeellista ja hyödyllistä, mutta miten sen touhun tulokset saisi julki? Snowdeneita tarvitaan lisää! 
***

Ei kommentteja: