23.11.2014

Eipäs ajella traktorilla ilman ajopiirturia!

Epäpyhä Byrokratius iskee karvaisen käpälänsä milloin mihinkin kansalaisten elämänalueisiin. Erityisen innokkaasti virkavalta käy kiinni elinkeinotoimintoihin. Työnteko eli itsensä elättäminen onkin kansalaiselle sallittu vain erityisten ja viranomaisten vahvistamien olosuhteiden vallitessa? Huolimattomasti väsättyjä, joskus käytännössä järjettömiltä tuntuvia lakeja ja asetuksia pukkaa sekä kotimaasta että unionista. 

Kauan sitten Spedekin velmuili telkussa silloisia ajoneuvolakeja, kuten ns. piilofarmarisäännöksiä. Jossain sketsissä katsastusmies vaati tiiliseinän muuraamista farmariautoon kuskin ja tavaratilan väliin, jotta auto voitaisiin hyväksyä alemmalle verolle, semmoiseksi piilofarmariksi, joita näkee vieläkin joskus liikenteessä.

Samanlaista meininkiä meitillä on ollut jo pitempään, kuten sekin, että taatusti kokeneetkin ammattiliikenteen kuljettajat pakotettiin muodolliseen, mutta tietenkin kalliiseen kurssitukseen. 

Virkavalta ei jätä rauhaan edes yritteliästä maaseudun traktorimiestä. Traktoria työkalunaan satunnaisesti naapureidenkin tarpeisiin käyttävän miehen suorittama tonnin hintainen jatkokurssi ei riittänyt, vaan virkapösilöiden mielestä tuommoisessa bisnestraktorissa pitäisi olla ajopiirturi. Mitä sekin piirturi nyt asennettuna maksaa, "vain" jotain kolmisen tonnia.

Mitähän vielä vaaditaan? Koska? Ja keneltä? Traktoriyrittäjän painista viranomaisten kanssa kertoo KarjalainenLaitan linkin myös Trafin sivuille.

***

Ei kommentteja: