14.11.2014

Muhammed ja vuori

Salaperäisenäkin pidetty ajattelija Francis Bacon liki 400 vuoden takaa oli kai todennut, että jos vuori ei tule Muhammedin luo, Muhammed menee vuoren luo. Kokoomuksen, kepun ja demarien pitkään johtamassa Suomen eurokalifaatissa yritetään saada vuori tulemaan Muhammedin luo.

Suomalaista tuotannollista teollisuutta karkailee vieläkin kauas ja lähemmäs halpamaihin, halpistyövoiman ja löyhempien lakien maailmaan, pois EU-Suomen pykälähelvetistä. Yritysten vakioselitys asialle on, että samalla paitsi päästään kilpailukykyisiksi, mennään keskeiselle markkina-alueelle tai sitä lähemmäksi. Tämä toki pätee, alasta riippuen, erityisesti vaurastuvissa jättiläismaissa, kuten Kiinassa ja Intiassa.

Teollisuuden ja työpaikkojen karkailu kaukomaille tai lätäkön taakse Viroon ja Puolaan on huoletuttanut jopa muutoshaluttomia politiikkoja. Joitakin firmoja on sentään paluumuuttanut takaisin tänne toistaiseksi vakaampien olojen maihin. 

Päättäjät kehittivät tälle yritysilmastonmuutokselle jo vuosia sitten veret pysäyttävän vastaiskun, jota he viilaavat koko ajan purevammaksi. Vuori eli maailman ääretön halpatyövoima onkin saatava tulemaan tänne, ikäänkuin Muhammedin luo.

***
Oiva keino tässä tempussa on jo pakolliseksi runnattu jatkuva humanitaarinen maahanmuutto alikehittyneistä ja väkivaltaisista maista Afrikasta ja Aasiasta. Tätä rummutetaan painokkailla puheilla mm. kansallisesta kestävyysvajeesta ja ylistyksin monikulttuurisuuden, erilaisuuden ja kaikenlaisen suvaitsevuuden voimauttavasta autuudesta. Muitakin autuaallisia asioita riittää, kuten tolkuton velalla ostetun kehitysavun jakaminen.

Tuota jälkimmäistä väittämää ei kenenkään paranisi julkisesti epäillä, jos hän meinaa jotenkin säilyttää "kansalaisluottamuksensa". Muita EU-Suomessa käytännössä kiellettyjä epäilyn aiheita ovat ilmaston raju lämpeneminen vedenpaisumuksineen, sekä mm. EU:n ja eurorahan järkevyys. Onneksi meitä osin tai kokonaan väärinajattelijoita ei ole vielä laajasti suljettu mielisairaaloihin tai vankiloihin. Vai sitä jo tehty, ihan hissukseen? 

***
Toinen temppu terävä on suosia lähimaista tuppaavia, täkäläisittäin vielä halpoja tai edullisia keikkatyöläisiä. Suosiminen on viety niinkin pitkälle, että ulkomaisille  duunareille perheineen maksetaan suomalaista sosiaaliturvaa heidän omiin asuinmaihinsa, vaikka Suomi ei  (kai) ole mukana missään Euroopan liittovaltiossa.

Esimerkiksi virolainen tai puolalainen keikkaprole katsotaan ilman muuta päteväksi ja sopivaksi vaikka muuraamaan ja hitsaamaan maailman kalleinta rakennusta, Olkiluoto kolmosen ydinvoimalaa. Rakentamisen nuo muilta mailta tulijat osaavat muka aina jouhevammin (siis halvemmalla) kuin suomalaisen työttömien rakentajien ammattijoukko. 

Suomalaisille jätetään rakennuksilla kyllä paikkotöitä, joiden avulla rakennukset saadaan ajoissa luovutettua. Sitten isoissa raksafirmoissa pidetään pitkään sormia ristissä ja toivotaan, ettei home tai muu tuho iskisi ennen kuin pytingin takuuaika umpeutuu. 

Lähimaiden työläiset ovat melkein siltään sopivia ja päteviä tekemään täällä ihan mitä vain, vaikka lääkäreinä ja hoitajina. Ulkomaalaisten töihin tulijoiden tai työmarkkinoiden käyttöön tulevien ei tarvitse täällä työskennelläkseen opiskella suomen kieltä kuin nimeksi, koska suomi on globaalisti niin mitätön kieli. Ihan toista on sen maailmankieli ruotsin kanssa.

Suomalaisuuden puolustajille lätkitään kiivaasti leimoja, joissa lukee rasisti tai natsi tai fasisti, vähintäänkin suomalaisystävällinen ihminen on tunkkainen nationalisti.

Ketään suomalaisen eliitin päättäjistä ei todella huoleta kotimaisen työttömyyden rankka kasvu. Eliittiin ja maan korkeimman tason päättäjiin eri puolilla kuuluu jo melkoinen lauma ay-taustaista porukkaakin, jolla ei ole suoritustasolla  työskentelevien duunarien kanssa muuta kosketusta kuin vappupuheet ja vanhat valokuvat. Työttömistä he eivät välitä.

Suomalaiset työn sankarit, joiden verotuloilla valtio ja kunnat ovat  itsenäisyyden aikana kohonneet byrokraattisiin ja epädemokraattisiin korkeuksiinsa, alistetaan joukkotyöttömyydellä osittain ja vähitellen maailman suurpääoman hiljaiseksi työvoimareserviksi. Suomi jakautuu kahtia ja useampiin alaryhmiin, mutta sitäkin voi hyväosainen katsella itse lainkaan kipua tuntematta.

***
Suomea moititaan holhousvaltioksi ja ihan viime aikojenkin kokemusten mukaan moitteisiin on vissejä syitä. Mutta mitä se holhousvaltio oikeasti tarkoittaa? No sitä, että kokonainen äsken vielä itsenäinen ja hyvin pärjäävä maa tai valtio kansalaisineen ajetaan väkisin isompien, vahvempien ja vauraampien komentoon, holhoukseen ja riistettäväksi. Päättäjämme taputtavat sille kehitykselle pehmeitä pikku kätösiään riemusta kiljuen.

Onkohan muuten monikulttuurisesti rikastuttavaa se, että noin miljoonalla suomalaiselle on varaa harrastaa lähinnä vain asumiskulttuuria jossakin ja tarjousruokien metsästystä, sekä jotain telkun töllötystä. Onneksi netissä smurffailu on taajamissa melko halpaa, mutta siitäkin tulee usein vain pahalle tuulelle. 

Miksi muuten ei Yleveron puolella miljardilla kustannettaisi myös perusnettiyhteyttä joka kotiin? Ylekin keskittyy vain kaupallismedian kanssa kilpaileviin nettisivuihinsa, sekä ulkomaalaiseen sarjamössöön. Kuitenkin vanhan mallin kaiken kansan töllötysterapia hiipuu hiljaa historiaan, sen tilalle saamme jotain yhtä lystikästä, kuten stressaavaa somepöyristelyä.


***

Ei kommentteja: