8.11.2014

Putineja pukkaa?

Putin katsastaa
vauvan.
Venäläisen parlamentarismin uljas esitaistelijatar Jelena Mizulina on "keksinyt" tai ainakin julistanut uudelleen julki monissa diktatuurimaissa jo koetellun idean rodunjalostuksesta. 

Jelenan mielestä Vladimir Putin on juuri sellainen erinomainen ihmisyksilö, jollaisia Äiti-Venäjä haluaa ja tarvitsee lisää. Niinpä hra Putinia pitäisi ikäänkuin monistaa. Ja paljon!

(Lisäys 10.11: Paremman tiedon mukaan koko ym. juttu saattaisi olla kotoisin ukrainalaislähtöisestä puppukoneesta?)

Vauvatehtaita tietyn rotuopillisen mallin mukaan oli tunnetusti ainakin kansallissosialistisessa Saksassa. Tulipahan vain mieleen, missä määrin rotua jalosteltiin toisessa kovennetun sosialismin maassa Neuvostoliitossa vai katsottiinko sikäläinen homo sovjeticus jo riittävän jaloksi?

Setä-Stalin ainakin julisti haluavansa pienet lapset juuri oikeanlaiseen kasvatukseen. Sosialistinen tiede palveli tietenkin herraansa, kuten taidekin.

***
Mutta mahtaakohan ajatusten Don eli Mizulina olla ideoineen tällä kertaa myöhässä? Oheinen kuva Putinista vauvakuumeessa synnytysosastolla on nääs jo vuodelta 2011. Kukaan ei kyllä tunnu tietävän, mitä hra Putin duunaa tai meinaa. Ainakin tatamilla sankarimme lienee vieläkin kova selättelemään.

***

Ei kommentteja: