22.11.2014

Meidän nuijat politiikassa

Nuijalle olisi töitä.
Intrigööristä alkaa yhä vahvemmin tuntua siltä, etteivät itsenäisyyden ajan rankimpaan lamaan painuvat suomalaiset selviä kunnialla kuiville nykyisten puolueiden ja poliitikkojen johdolla. Mitään kunnollista muutosta politiikassa ei ole todella edes tulossa.

Suomi on jo aika päiviä sitten myyty EU:n ja siinä samalla globaalin raha- ja veronkiertoeliitin komentoon. Loppujakin Suomen selviytymisen eväitä viedään pois kovalla kyydillä.

Ainoa julkisen puolen painava vahvuus Suomessa ovat Euroopassa ainutlaatuisen suuret eläkerahastot. On vain ajan kysymys, kun poliitikot iskevät eläkerahastoihin rähmäkäpälänsä, haluja siihen ei ole tällä hallituskaudella peitelty. Kyllä niillä miljardeilla olisi unionissakin paljon ottajia.

Valitettavasti Suomen suuret katovuodet vievät maasta pois myös parhaiden yritysten omistuksia ja osaajia. Surkea esimerkki Suomen kuppaamisesta on, että ulkomaiset kaivosyhtiöt kuorivat helpoimmin otettavissa olevat malmit Suomen lujan kallioperän päältä, ilmaiseksi tietenkin, sillä meitä suursuomalaisia kohtaa sikamainen onni aina silloin, kun joku kansainvälinen suuryritys on meistä edes kiinnostunut. 

Suomessahan ollaan onnesta selällään häntä vispaten jo silloin, jos joku nuori kaukomailta raahautuu tänne kauas maksutta vähäksi aikaa opiskelemaan, koska ei ole parempiinkaan mestoihin sattunut pääsemään. Julkisesti laillistettu käsitys suomalaisten satumaisesta onnesta toteutuu silloinkin, kun saamme tänne vaikka lisää pakolaisia elinikäisellä elatussopimuksella. Selityksiä sellaisen toiminnan autuudesta riittää ja kyllä niitä riittääkin.

***
Ainoa suomalainen iso kaivosyhtiö Talvivaara onkin "yllättäen" maan suurin ympäristövahinko. Valtion huippuosaajat ovat suuressa viisaudessaan jo laittaneet likoon hirmuiset rahat vuotaviin kipsisakka-altaisiin.  Rahaa hukkuu sinne korpeen paljon lisää, mutta tuohan se työtä, se siivous ja putsaus, koska se kestää kymmeniä vuosia. Talvivaaran kaivostoiminnan inhimillinen valopilkku on, että se on tuonut ja tuo paljon työtä köyhään Kainuuseen.
  
Vaalit lähestyvät ja poliitikot ovat vakavan näköisinä päät kallellaan keskustelleet siitä, että ylivahvaa ja hullun kallista julkishallintoa pitäisi edes pikkuisen purkaa. No, sekin poliittinen itsekritiikki unohtuu poliitikkojen päitä kiusaamasta viimeistään ensi huhtikuussa ja siihen palataan ehkä sitten vuonna 2019.

***
Pätkähallituksen ainoat todelliset kiireet taitavat kohdistua siihen, millaisia peruuttamattomia poliittisesti sopivia virkanimityksiä, kuten esimerkiksi uusien YLIjohtajien pestejä,  siellä vielä ehditään runnata läpi ennenkuin nimittelyvuoro siirtyy kepulle ja persuille, politiikan ikitakiainen rkp jatkaa toki touhujaan seuraavassakin hallituksessa.

Suunnilleen sama sekopääpeli maan politiikassa jatkuu ensi kaudellakin, sitä ei kannata edes ääneen epäillä.

Demariämmien uusin nimityspäräytys siellä opetteluministeriössä on pelkkää pintavaahtoa, mutta härskiyspisteet ovat taas korkeaa AA+ -luokkaa. Kymppitonni kuussa palkkaa turhasta tehtävästä! Paljonko tuollaisia virkahenkilöitä on? Satoja ja tuhansia, kuka missäkin ja mikä milläkin palkalla. Kyllä se touhu on aina osattu kunnissakin ja siellä se vasta osataankin.

Kokoomus ja muut hallituksessa olevat ja olleet puolueet ovat toimineet koko ajan samalla tavoin kuin demarit nyt. Vaalikarjaa kaitsellaan huolella vain kerran neljässä vuodessa, mutta silloin poliitikoilla onkin hetken aikaa höyryt kutosella kuin vanhassa hinaajassa Saimaalla kilometrisen tukkilautan keulilla. Vaalien alusviikot ovat ainoat, jolloin poliitikkoja pelottaa ja kansan äänikin kuuluu heille korviin, etäisesti.

Suomessahan ei ole korruptiota, koska se on täysin sisäänrakennettu. Korruptio on häivytetty niin syvälle rakenteisiin, ettei sitä edes kotimaassa huomata. 

Jos Suomessa jollakin oikealla mediafirmalla olisi varaa pitää yllä tutkivia journalisteja, sellainen mediamulkeroiden ryhmä voisi käydä läpi edes kaikkien puolueiden härskeimmät poliittiset virkanimitykset pian päättyvän vaalikauden ajalta. Se vain taitaisi olla liian iso urakka, sillä kansallehan pitää tarjoilla hyvin paljon sirkushuveja, koska leipä on kapenemassa. 

Mitäs hallituksia meillä on viime vuosina ollut? No, ensin oli kepuveto, sitten tuli kokoomuskiskonta ja mitäs nyt? Kepua taas pukkaa! Paraneeko meno ja meininki tästä? Onko Sipilästä sateentekijäksi? Eipä taida olla, sillä kysymyksessähän on se vanha jakokepu, eikä Suomikaan ole enää kunnolla itsenäinen maa.

Uskoa siihen, että oikea politiikka palaisi politiikkaan, ei paljon ole. Toivoa ei sentään parane konsaan menettää. Eikä Paavoa, Väyrysen Paavoa.


***

Ei kommentteja: