15.1.2015

Jääkärit ja punakaartit

Toveri kansanedustaja Jyrki Yrittiaho on kuulema puolustusvaliokunnassa verrannut historiallista suomalaista jääkäriliikettä täältä nykyisiin Isisin tai al Qaidan joukkoihin lähtijöihin. 

Mikäpä sitä siinä, saa Suomessa toistaiseksi esittää melkein kaikenlaisia omia mielipiteitään. Niin tehdään myös veroylen tv-kanavilla, joilta pukkaa jatkuvasti valmiita mielipiteitä koko kansan valistamiseksi. Ylestä me kansalaiset saamme kiitollisina seurata kaikenlaista, kuunatseista lähtien. Ehkä kuunatseja pitää sietää, koska oikeita natseja ei enää ole?

Intrigöörin mielestä jääkäriliikkeen vastavoima eli suomalaiset punakaartit, nekin toimivat "laillista esivaltaa" vastaan, olivat kuin nykyiset Boko Haramin tai al Shabaabin koulutusleireille lähtijät. Uusvasemmisto on sittemmin hiukan kesyyntynyt noista vanhoista ajoista.

Sekä jääkäriliikkeestä (valkokaarteineen) että punakaarteista löytyy historiaa tutkiville paljon synkkiä tekoja ja tapahtumia. Suomalaista historiaa se on yhtä kaikki. Sisällissota oli Suomessakin julmaa, niin se oli silloin myös siviileitä kohtaan. Eipä ole mitään uutta auringon alla.


***

Ei kommentteja: