23.8.2015

Kansainvaellusten aikaa

Vanhimpia muuttoreittejä maailmassa.
Linkki sivustoon.
Intrigööri katseli aamulla varhain näytöltä surullisia kuvia syyrialaisista pakolaisista Makedonian rajalla. Natopiikkilankojen ja kyynelkaasupilvien tunnelmissa oli mukana myös perheitä lapsineen. Lopulta rajan vahtien piti antaa periksi, inhimillisistä syistä.

Nähtävästi Turkki ei enää kykene ottamaan vastaan lisää Syyriasta pakenevia, kuten eivät Libanon ja Jordaniakaan? Noissa "pakosiirtolaisissa" on mukana ainakin irakilaisia ja afgaaneja, onkohan heidän joukossaan myös romahtaneen Libyan kansalaisia?

Jotenkin putkahti päähän ajatus kansainvaelluksista, joita tapahtui suuressa määrin historiallisina aikoina läntisen Rooman valtakunnan mahdin murentuessa. Onhan tämä vähän kaukaa haettua, mutta joitain yhtymiä nykypäivään saattaa löytyä. Vieläkin kauemmas voidaan mennä, kun on tutkittu varhaisten ihmisten muuttosuuntia (kuva.)

***
Historialliset kansainvaellukset juontuivat osittain silloisen Rooman rappiosta. Wikipedian mukaan tuota runsaat sata vuotta kestänyttä muuttoliikkeiden aikaa on kuvailtu barbarian, sivistymättömyyden ja sekasorron täyttämäksi. Silloin Euroopassa liikkuivat laajalti myös aseistetut kansanjoukot, toisin sanoen perheet olivat heimon tai kansan sotureiden völjyssä.

Euroopan unioni ei ole vielä romahtamassa, mutta siirtolaisten tulva Lähi-Idästä ja valtavasta Afrikasta lieneekin vasta alussa. Edessä saattaa olla melko nopeastikin paluu oikeasti itsenäisiin kansallisvaltioihin, jotka valvovat itse rajojaan ja kelluttavat maailman keinotteluparonien uhallakin omia valuuttojaan.

Hampaattomaksi ja etenkin kriisitilanteissa toivottomaksi todettu byrokratiahirviö EU voi rojahtaa sisäisen rappion takia kuin muinainen Länsi-Rooman imperiumi? Lopulta erään hiekkaerämaiden tunnetuimman luolahourimon seuraajat, käyräsapelia heiluttavat sotajoukot alistivat valtaansa myös Itä-Rooman imperiumin. 

Sulttaanin joukot olivat hyvässä vauhdissa jyräämässä koko Euroopan, kunnes sillekin valloitusretkelle löytyi pysäyttäjät Wienin muurien edustalla. Löytyiväthän Euroopasta aikoinaan nutistajat myös voittamattomina pidetyille mongoleille.

Nyt lähi-idässä riehuu lauma uusia ja jos mahdollista, yhä vain raakalaismaisempia päiden katkojia. Vielä vähän aikaa sitten melko vakiintuneiden Lähi-idän maiden maiden asukkaat tietysti pakenevat uutta hirveää tyranniaa.

Myös Afrikasta pelastaudutaan äärimmäiseltä väkivallalta, mikä on vaatinut esimerkiksi Sudanissa, Kongossa ja sen naapurimaissa yhteensä miljoonaisia väkivallan uhreja.

Loputon pakolaisten tai siirtolaisten tulva ongelmamaista lienee lopulta kaikkien EU:n liittovaltiohaaveiden loppu? Unionin pitää jo nyt käskyttää jäsenmaitaan pitämään omat pakolaispiikkinsä auki.

EU:n ratkaisu: Piikki auki?

Yhdessäkään EU:n jäsenmaassa ei riemuita Brysselistä määräillystä inhimillisten voimavarojen pakollisesta lisäämisestä eli siitä taakanjaosta. Velkataakkaakin olisi jäsenmailla jo tarpeeksi suurtyöttömyyden keskellä. 

Unionin omien toimien laillisuuden laitakin on aina niin kuin se luetaan. EU:n sisäisistä tilintarkastuksista ei ole tapana paljon kehuskella. Yhteistä rahaa on jo kauan kärrätty myös erilaisille mafioille ja muille huijareille.

Välimeren maissa on jouduttu jo pakosti laittamaan ulkopuolisten tulijoiden ja myös omien asukkaiden apupiikkejä kiinni. Meripelastus sentään vielä toimii. Sama meininki eli jakosäkin suun kiinni kurominen on menossa myös Pohjoismaissa, jopa rikkaassa ja Natoa vaille itsenäisessä Norjassa.

Unionilta kaivataan nyt nopeasti kokonaan uusia ja järeitä toimia viime aikojen pahimman inhimillisen kriisin ratkaisemiseksi, mutta eipä niitä näytä löytyvän. Monia ehdotuksia tilanteen helpottamiseksi on Välimeren maissakin tehty, mutta EU:lle on aina vierasta kaikki se, mikä hyödyttäisi oman maanosan kantaväestöä.

EU-maiden ja euromaiden herrakansa elää autuaana omassa kuplassaan, minkä läpi on vaikea nähdä oikeata elämää, sellaista mitä tavikset viettävät. Ehkä sen kuplan läpi ei edes haluta nähdä? Nykyaatelisto ottaa mitä haluaa ja muut saavat liirumlaarumia armopaloineen?

***
Ps. Intrigööri ei ihmisinä paheksu tavallisia ihmisiä, pakolaisia tai siirtolaisia, jotka tulevat johonkin pölhölään, kuten EU-Suomeen, turvapaikkaa hakemaan ja vaikka vain paremman elintason takia. Niin jokainen tekisi heidän tilanteessaan. Tulijoiden köyhimmät maanmiehet jäävät kyllä kylmästi sorron armoille tai pakolaisleireille, mutta niin se on ollut maailman sivu.

Pakko sitä tulijoiden vyöryä on silti tarmokkaasti jarruttaa, sillä Suomi ei kestä sitä, mitä Ruotsi vielä julistaa kestävänsä. Seitsemän laihaa talousvuotta uhkaa jo kurjistaa meitä pahasti. Eipä ole kauan siitä, kun jostain sai lukea arvioita, että yksi syrjäytynyt suomalaisnuori maksaa elontaipaleellaan yhteiskunnalle miljoona euroa. 

Paljonko sitten maksaa yksi jo valmiiksi syrjäytynyt tai itsensä syrjäyttänyt maahanmuuttaja, kun hän asettuu pysyvästi Suomeen saadessaan oleskeluluvan ja kansalaisuudenkin melko helposti? Tuhat sellaista muualta tulijaa maksaisi yhteiselle Suomellemme jo miljardin. Työpaikkaa on melkein kenen vain jo vaikea löytää ja asuntokin pitäisi saada siedettävän matkan päästä työpaikasta...

Sellaisia tulijoita en kyllä hyväksy, jotka aikovat uskonnollisten, etnisten ja samalla rasististen houreidensa takia tehdä pahoja uusien asuinmaidensa väestölle. Nuo sekopäiset tyypit pitäisi voimakeinoin palauttaa tai lähettää ihan mihin vain, mieluiten kumiveneellä.

Valitettavasti meillä vain hyysäillään myös ilmeisiä terroristeja ja heidän tukijoitaan niin että hattukukista terälehdet irti tärisevät. Tietynlainen länsimaita kohtaan, sekä erityisesti amerikkalaisia ja israelilaisia vastaan kohdistuva terrorismi ei sitten taida olla rikos eikä mikään?
***
Lisäys 24.8: Linkki Verkkouutiset kansainvaelluksesta. Toinen linkki: Pakolaisten vyöry Serbiaan.

Lisäys 1.9: Kolmas linkki: Seppo Oikkonenkin kirjoittaa nykypäivän kansainvaelluksesta ja sen mahdollisista seurauksista.


Ei kommentteja: