29.8.2015

Rotuja ja hihamerkkejä

Lukaisin tuossa Vihavaisen postauksen jossa hän huojentavasti toteaa, SK:n tutkimukseenkin vedoten, että rasismi on suomalaisten keskuudessa tuiki harvinaista. 

Myös roduista on kirjoituksessa mainintoja, kuten oravista ja koirista. Itse lisäisin siihen vielä ainaisen rodunjalostuksen kohteena olevat hevoset. Ihmisissä lienee kuitenkin olemassa vain erilaisia populaatioita, eikä rotuja saisikaan olla olemassa, ei paljon ollenkaan. Linkki blogiin.

Ehkä tässä paljastan hölmöyteni, ei se ole ensimmäinen kerta, mutta äsken hippusen huvituin, kun yhdessä nettilehden jutussa puhuttiin pokkana ihmisroduista ja toisessa jutussa hihamerkeistä

Tahattomia ja viattomia ne maininnat ovat molemmissa tapauksissa, mutta näinä ankeina aikoina pitää repiä lystiä irti vaikka aitan seinästä.

***
Ruåtsalaisten ja joidenkin muiden jalokansojen mielestä, silloin ennen, uljaan eugeniikan aikoina, suomalaiset olivat kuin rotujen kuonaa. Toki arvon lajitoverimme yrittivät silloinkin olla hienotunteisia nimittämällä suomalaisia kiltisti "Pohjoisen neekereiksi". Roturitirallaa!


***

Ei kommentteja: