15.8.2015

Rasistiset laastarit

Kamalan
rasistinen
laastari?
Naapurissa Ruotsissa tsunamihyökyjen lailla vellova rasismi saa yhä vaarallisempia muotoja. Somen valppaat shari.., eikun rasismipoliisit ovat äskettäin pöyristelleet koteihin kuin varkain soluttautuneesta rasistisesta tuotteesta eli beigenvärisistä laastareista lääkekaapeissa. 

Tunnetun ruotsalaisen rasismibloggarin mielestä laastareita pitäisi myydä muissakin ihon väreissä kuin lähinnä vaaleaihoisille sopivassa perinteisessä värityksessä. Eipä aikaakaan, kun tuhma tanskalainen ministeri naureskeli naamakirjassa ilkeästi tekokilteille ja ääritiedostaville ruotsalaisille. Siitäpä sitä taas soppaa hämmennettiin.
Väreissä löytyy.

Voisi sitä joskus pikkuisen nähdä vaivaa ja tarkistella asioita ennen kuin saattaa oman päivän pöyristelynsä netissä yleiseen tietouteen. Bloggarit yleensä tekevätkin niin. Naamakirjaa en seuraa ja piipitys on enempi tyrkyille ja pyrkyreille, toki molemmista somejutskista voi olla hyötyäkin.

Laastareita on ollut iät ajat saatavissa jos jonkin värisinä ja kokoisina, myös värittöminä. Värikkyttä ja kivoja monikultturelleja kuvia löytyy erityisesti lasten laastareista. Ellei omalle itselle sopivia tuotteita löydy kulmakunnan apteekista, tilaamalla saa.


***
Samaan syssyyn voisi mainita senkin, että kakkapaperiakin on maailmalla tarjolla monenvärisinä. Kakkapaperia tehdään myös erilaisilla painatuksilla. Voisi sitä paperia värjäillä itsekin ja piirellä siihen jos vaikka mitä. 

Muinoin ugrilaisissa huusseissa käytettiin pyyhintään myös sanomalehden palasia. Sillä konstilla saattoi samalla ilmaista mielipiteensä joistakin lehtijutuista. Eipä ole painetun paperilehden veroista, sillä harvempi sitä tabletilla tai älylätkällä peränsä pyyhkii. Eräreissuilla ollessa paperilehdellä saa nuotionkin hyvin syttymään, yms.


Tietysti täytyy muistaa, ettei kakkapaperin käyttö kuulu kaikkiin kulttuureihin tai tapoihin, kuten eivät vesivessatkaan, ymmärrettävistä syistä. Jossain hyvin vakavamielisessä ja alati rauhantahtoisessa nk. kulttuurissa määrätään sekin, kummalla kädellä on sopivaa pyyhkiä ja kummalla syödä. Käsien pesumahdollisuutta siellä ei liene? Sellaisissa osissa maailmaa kyllä määrätään hyvin monista muistakin asioista. Toisinaan koko sikäläinen meininki menee oikeasti, siis kirjaimellisesti, päättömyyksiin, kun vääränlaisilta ihmisiltä pätkitään päitä.

Ehkä sekin pitäisi tiedostaa, että länsimaiseen moraaliseen ja monikulttuuriseen maailmankäsitykseen kuuluu valinnanvapaus lähes kaikissa asioissa, kuten myös pipin lääkinnässä ja pyllykän pyyhinnässä? Intrigöörille ei yleensä ole värillä väliä ja erinäiset hommelit hoituvat molemmilla käsillä, kun on vettä ja saippuaa.


***

Ei kommentteja: