6.12.2015

Iloista itsenäisyyttä!

Itsenäisyyspäivää kannattaa viettää, olkoon se vaikka enää Suomen kalliisti hankitun itsenäisyyden muistopäiväJouluakin pitää jotenkin juhlistaa. 

Talvipäivän tasausta on näillä korkeuksilla juhlittu jo muinaisaikoina ennen kuin pieni kalevalainen satujen, tarinoiden ja luonnonuskomusten kansa taivutettiin vähitellen ja väkivalloinkin kristinuskoon sekä idän että lännen suunnilta. Vanha usko säilyi paikoin sitkeästi, häiveitä siitä löytyy vieläkin.

Intrigöörillä on ikävä etiäinen siitä, että pienen maamme itsenäisyyspäivä leimataan vielä laajemminkin vihattavaksi kansalliskiihkoiluksi, kuten jo nyt tehdään synkissä äärihörhelöiden piireissä. Kansallisten tuntojen julkista näyttämistä paheksui meillä aikoinaan jopa presidentti. 

Elämme taas ankeita ja ahdistavia aikoja. Mutta itsenäisyys merkitsee sitä, ettei meidän tarvitse taipua pakotetun monikultturismin tai globalismin edessä, eikä nöyrtyä ylikansallisten valtaklikkien tai jonkin totalitaarisen uskonnon edessä. Ei ole (olisi) pakko olla sinne ja tuonne rähmällään, vaikka niin saatetaan uskotella. 

Itsenäisyyteemme kuuluvat vielä periaatteessa laajat yksilön oikeudet, kuten mielipiteiden ja uskomisen vapaus, sekä vapaa liikkuminen, luonnossakin. Juhlistaa voi, jos haluaa, vaikka joulua, juhannusta tai tätä itsenäisyyspäivää. Hyvä Suomi!


Sekin hyvä tapa pitäisi säilyttää, että Suomessa naamioituu vain joulupukki!


***
Lisäys 8.12: Kepulaisuus ei kuulu Suomeen vai miten se meni?


Ei kommentteja: