3.12.2015

Seinähullut mamuttajat

Arkadianmäen sekokuorosta kuuluu kauhistuneille kansalaisille jos jonkinlaista kiekumista. Pääministerikin soutaa ja huopaa, uhkailee jopa pudottaa hallituspaatin ankkurin pohjaan. Muut kanisterit ja edushenkilöt puuhastelevat kuka mitäkin kuin ainakin hölmöläisten kylätalkoissa.

Johtaako Suomea nyt hallitus ja eduskunta vaiko ehkä pelkästään Brysselin unioni tai rautarouva Merkel? Ehkä oma virka-armeija saakin tehdä täällä ihan mitä haluaa, ainakin mitä maahantulijoihin tulee? Kantaväestö odottaa kiltisti vain uusia kurjistuksia ja pakkolakeja.

Eduskunnasta muka halutaan maahantulijoille selkeää viestiä siitä, ettei rikollisille heltiä turvapaikkaa. Rikoksiin syyllistyneet tulijat pitäisi kuulema kiireesti palauttaa. Niinpä, mutta keitä heistä sitten palautettaisiin epämääräisillä nykysäännöksillä, mihin ja miten?

Pari päivää sitten maahanmuuttoviraston pomo tiettävästi viestitti julki, ettei edes matun täällä tekemä murha tai raiskaus olisi mikään este turvapaikan myöntämiselle. Jos maahantulija olisi tehnyt vastaavia pahoja rötöksiä jossain ulkomailla, sitten se turvapaikka Suomessa olisikin turha paikka eli sitä myönnettäisi? Jos tuommoinen ei ole järkyttävää hörinää, niin mikä sitten on? Suomessa siis saisi tehdä rikoksia ja jäädä tänne?

Laittaisit Sipilä edes omat virkapellet kuriin. Anna kunnolla ohjaksia sinne, mihin kuuluu! Maassa pitäisi olla edes julkisella puolella selkeä meininki, jos tässä meinataan pärjätä suurten rasitteiden keskellä. Helppoa se ei ole, mutta kyllä sekin uudistus siitä kakistellen käyntiin lähtee kuin häkäpönttö.

Kansalaisten luottamus politiikkaan, sekä yhteiskunnan toimivuuteen ja tulevaisuuteen lienee kaikkein aikojen pohjamudissa. Onko sekin herrakansan mielestä pelkästään taviskansan omaa syytä? Entä jos suurin vika onkin jo pitempään ollut pienen Suomen vesipäisessä johdossa? 

Pressanlinnan kekkereillä patsastelu uudet prenikat rintamuksessa ei oikein vakuuta, sitten parin päivän päästä, vaikka onhan se kyllä suosittua tositeeveetä. Sirkushuveja nääs.

Linkkiä mamuviraston juttuun. Ja torstaiaamuisiin uutisiin.

Ps. Mamutusviraston ylimmäinen johtaja on esittänyt, että turvapaikkalaisten perheenyhdistämisestä tulisi tehdä maksullista

Tuommoinen pyrkimys osoittaa kyllä virkahenkilöltä kustannustajuisuutta, mutta kysymys olisi varmaankin ykkössatasten maksusta per nuppi. Rahoissaan rypevälle Suomelle moisesta touhusta koituu kustannuksia vain joitakin satojatuhansia euroja per yhdistettävä perheenjäsen, jos se oikein hyvin menee. Mutta nekin kustannukset kai vain ynnätään yhteiseen konkurssiin, mitä sitä pienistä!



***

Ei kommentteja: