11.12.2015

Pahoinpitely, pikku juttu?

Pahoinpitely lienee poliitikkojen mielestä pienempi rötös kuin ylinopeus liikenteessä? Kolmen kovan hallitus aikoo taas reilusti korottaa sakkoja, joista pääosa määrätään liikennerikkeistä. 

Sakotusta rankentaen valtio paikkaa reikiä rahasäkissään, sillä autoilijoilta sakot saadaan useimmiten perityksi,  toisin kuin monilta muilta rikehakuisilta luonnollisilta henkilöiltä.

Lievästä pahoinpitelystä saattaa jatkossa saada pienemmät sakot kuin lievästä ylinopeudesta. Kaksi kolmesta päiväsakosta määrätään liikennerikoksista. Melkein kaikki rikesakot kirjoitetaan liikennerikkeistä ja useimmiten pienistä ylinopeuksista.

Talouselämä kertoo, jotta köyhiksille koituisi esityksen mukaan näpistyksestä 96 euron seuraamus, lievästä pahoinpitelystä pitäisi pulittaa 135 euroa ja pahoinpitelystä 315 euroa. 

Sama hemuli saisi liikenteessä lievästä 5 - 15 km/h ylinopeudesta 210 euron maksulapun ja vähän reippaammasta 16 - 20 km/h ylinopeudesta 345 euron mätkäyksen. Autoilevan kansan etujärjestö Autoliitto tietysti arvostelee hallituksen aikeita.

Jestas sentään, mitkä hinnat! Korotettuihin rikesakkoihinkaan ei taitaisi enää olla varaa kuin ministereiden avustajilla? Ministerit ovat itse kyytiläisinä ja kyllä valtio kyydin maksaa. 
***
Lisäys 23.2.16: Raaka peli sakotuksessa, linkki Kauppalehteen.2 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Jospa siinä taustalla toinen näistä mielenkiintoisista syistä:
1) Kenenkään muun kuin Parempien Ihmisten™ ei pidä autoileman?
2) Pahoinpitely todennäköisesti kohdistuu vain köyhempiin ihmisiin. Kaikkihan tietävät, että köyhään kohdistunut lyönti tai potku ei tuota kipua lainkaan. Ei ainakaan keneenkään sellaiseen jolla olisi merkitystä.

intrigööri kirjoitti...

Kyllä se itseltäkin autoilu väheni, kun toistaiseksi viimeisestä omasta kotterosta loppui leima. Taidan olla rupusakkia? Kohta varmaan tässä alkaa saamaan lättyynkin ja minua siitäkin kai sakotetaan, jos en kerkiä karkuun. Pitää tässä tehostaa punttitreeniä, ettei tarttis ihan pelkästä väistelystä sakottaa.