1.3.2016

Kreikan syytä kaikki, taas?


Kreikan pääministeri Alexis Tsipras näyttää olevan huolissaan siitä, ettei pakolaisten taakanjako EU-maissa toimi. Eihän se toimi, kuten ei moni muukaan asia hallitsemattomana jatkuvassa pakolaiskriisissä. Tsipras ei halua, että Kreikasta tulisi Turkin kautta maahan saapuvien ihmisten säilytysalue.

Kreikkaa kyllä kovistellaan EU-eliitin taholta, kuten on tehty jo yli viisi vuotta. Troikan ja muiden saneluilla kunnon kreikkalaisia on kuristettu niin, että heidän on varmasti ollut vaikea hengittää. Nyt Kreikkaa vaaditaan mm. rekisteröimään kaikki pakolaiset ja sulkemaan pohjoisrajansa. Kreikkaa myös uhkaillaan Schengen-alueesta erottamisella.

EU ei sitten tarjoa kreikkalaisille, noille eliitin moittimille velkarepuille, kunnon porkkanaa, ei sitten millään. Euroopassa on puhuttu paljon myös siitä, että eri puolilta saapuville pakolaismassoille pitäisi perustaa useita suuria suoja-alueita, joissa he voisivat rauhassa odottaa mahdollisuutta palata kotimaihinsa.

Euroopan maat eivät yksinkertaisesti halua, eivätkä pysty kunnolla ottamaan vastaan ja asuttamaan miljoonia maahantulijoita. Turkin voisi katsoa tehneen hyvinkin voitavansa Syyriasta pakenevien ihmisten vastaanottamisessa, joten sehän sallii läpikulun edelleen, puhuivat merkeliläiset ja unionin kultahammaskerho mitä vain. Toisaalta Turkin johto karsastanee sitä, että EU-maat, kuten Saksa ja Suomi, tukevat kurdeja Irakissa.

Missä sitä rahaa nyt on?

Kreikkalaisilla saattaisi muuttua ääni kellossa, jos EU tukisi oikein topakasti eli isolla rahalla sitä, että maahan todella muodostettaisiin oikeita turva-alueita. Pakolaisten vastaanotto ja kotouttamisyritykset maksavat joka tapauksessa eri maissa hirmuisesti, joten miksi ei siitä hommasta maksettaisi kunnolla kreikkalaisille. Vaivalloista ja usein mahdotonta kotouttamista ei siellä kovin paljon tarvittaisi, koska pakolaisten pitäisi aikanaan palata kotimaihinsa. 

Kreikka saisi paljon kipeästi kaipaamiaan uusia työpaikkoja, (vrt. Suomi), eikä kaikkien koulutettujen nuortenkaan tarvitsi pyrkiä sieltä toivottomina muihin maihin. Kreikan ei tietenkään tarvitsisi varata pakolaisten käyttöön parhaita rantojaan ja saariaan, hyvät olosuhteet heille saataisiin aikaiseksi vähän sivummallakin.

Ei muuta kuin Eurooppalaisen maailmanmahdin miljardit ja viranomaisapu virtaamaan Kreikkaan, sillä tavoin pakolaisten sijoittaminen saataisiin jo paremmalle tolalle! Kreikan nimissä on EU:n ja pienen Suomenkin kalliilla avulla vuosia elvytetty erityisesti suuria pankkeja, ei kreikkalaisia, eikä pakolaisia.

Olisi siellä Kreikan lähellä monia muitakin maita, joissa EU:n ja EKP:n setelisingon tuotteille, sekä tuhansille uusille työpaikoille löytyisi käyttöä. Sotiminen ei lopu nopeasti Lähi-idässä, jos ollenkaan. Valtavasti kasvava väkimäärä ei ainakaan toistaiseksi pärjää Afrikassa. Jokin pysyvä ratkaisu olisi tehtävä, eikä se ole pakolaisten houkuttelu vaeltamaan vuosiksi pitkin kylmää Eurooppaa.

Työtä riittäisi, inhimillisen auttamisen parissa! Olosuhteet enimmältään lämpimissä Etelä-Euroopan maissa olisivat ihan toiset kuin Pohjois-Euroopassa tai Suomessa, jossa ollaan pakolaistenkin mielestä helposti "keskellä ei mitään".

Pakolaiset tuovat "tasa-arvoa"

Mitä merkitsee kansainvaelluksen kokoinen elintasopakolaisuus? No sitä, että tulijat pudottavat pitkässä juoksussa kohdemaiden elintason ja olosuhteet lähtömaiden tasolle. Maiden välinen tasa-arvo siis lisääntyy!

Eroksi pakolaisten lähtömaihin jää se, että kohdemaita orjuuttava velkaantuminen pahenee kuin Jumalan tuomiossa, ainakin kolmanteen sukupolveen asti. Lähtömaissa ei isommin ole velkoja, ei valtioilla, eikä ihmisillä, sattuneista syistä.

Pakolaisille tulee kyllä velkoja rikollisille, ihmisten salakuljettajille, mutta pysyvien kohdemaiden sosiaaliturvalla ne velat hiljalleen hoituvat. Niin hoituivat kauan sitten suomalaisten asuntovelatkin, kuin armosta, inflaatiolla. 
***
Lisäyksiä: EU lienee Reutersin mukaan lisäämässä humanitaarista apua Kreikalle ja muille pakolaisia vastaanottaville maille. Ko. komissaari esittänee keskiviikkona, että viranomaiset myöntäisivät tarkoitukseen 300 miljoonaa euroa 2016 tänä vuonna, sekä yhteensä 700 miljoonaa kolmen vuoden aikana loppuun 2018.

Vaikeaa Saksassakin, EU-tuomarit tylyinä rajoituksille.  Kreikkaan 2000 tulijaa päivässä.

Tutkimus: Kreikan ensimmäisestä tukipaketista Kreikalle vain 5 %.

Isosaaren blogi ja Hämiksen kommentit.

Intrigööri aloitti Kreikan asioista kommentoinnin kesällä 2011. Vuodet vierivät, mutta kreikkalainen tragedia jatkuu ja jatkuu. Linkitys Iltalehteen 15.6.2017.

EU maat tukevat taas pankkeja Kreikan kautta, 7.7.2017.€ € €

Ei kommentteja: