23.3.2016

Miten terroristit löydetään?


Terroristien ja heidän taustajoukkojensa löytäminen suurista ihmisjoukoista on hyvin vaikeaa. Helpotusta etsintään ei tuo edes se, että lähes kaikki nykyisin Euroopassa toimivat terroristit ovat kotoisin tietyistä islaminuskoisista maista. Toisaalta näille main tuli viime vuonnakin joukoittain täysin tunnistamattomia ihmisiä ilman papereita ja myös väärillä papereilla.

Intrigööri on aikaisemmin kirjoitellut, että promille maahantulijoista ja Suomessa asuvista muslimeista riittäisi terrori-iskujen valmisteluun ja suorittamiseen.  Murhatöiden tekijöitä on yleensä ollut kerrallaan vain muutamia. Sen verran erityisen riskialtista porukkaa voisi seuloa jo Suomessa asuvista tunnetuista isiksen, yms. "veteraaneista", tukijoista ja myötäilijöistä.

Suurissa Euroopan maissa terroristien jahtaajien tilanne on tietysti vielä tukalampi kuin pienessä ja vielä etnisesti melko yhtenäisessä Suomessa. Joukkomurhaajat näyttävät välillä onnistuvan veritöissään eri maiden massiivisista poliisioperaatioista huolimatta. Poliisi on tietysti myös onnistunut torjumaan terroriaikeita, mistä ei kovin paljon julkisuudessa  puhuta.

Intrigööri arvostaa suomalaisia poliiseja, eivät he ole pelkkiä pamppuveikkoja, ei sinne päinkään. Tiedustelukin meillä perinteisesti osataan hyvin, supossa ja myös solttupuolella. Silti pahojen poikien löytäminen tuhansien pahimmista kriisimaista tulevien ja sieltä lähtöisin olevien joukosta on enemmän kuin haastava tehtävä. 

Irakista maahan saapuneiden miesten joukossa on tiettävästi aika paljon sotilas- ja poliisitaustaista porukkaa. Tuollaista maahan saapunutta jonkin tason asiantuntemusta ja käytännön kielitaitoa ei kai kannattaisi jättää käyttämättä. Ehkä kaukaisten "kollegoiden" joukosta löytyisi sopivia osaajia tunnistamaan terroristeja, sekä vaarallisia vihanlietsojia, kuten ns. "imaameja"? Kokemustakin irakilaisilla saattaisi olla, moisista toimista?

***
Kerrotaan, että Irakissa oli Saddamin kovishallinnon aikana tiettävästi vain yksi terroristi, joku vanhempi palestiinalainen taistelija asui Bagdadissa diktaattorin elättinä. Ei toivottu terrorismi nujerrettiin taannoin rajusti myös Assadien Syyriassa ja Gaddafin Libyassa. Diktaattorit kyllä myös tukivat heille kulloinkin mieluisia ulkomailla toimivia terroristeja ja taisipa heille tulla rahan lisäksi myös työmääräyksiä.

Poliisin toiminta oli vanhassa Irakissa suoraviivaisen brutaalia, mutta tehokasta. Amerikkalaiset miehittäjät eivät osanneet sitä tietotaitoa hyödyntää, ehkä eurooppalaiset voisivat olla siinä asiassa nyt totisen paikan edessä parempia? Muslimien oma syvä jakautuneisuus saattaa toki aiheuttaa vaikeuksia.

Voi olla, että intrigööri tässä jauhaa vanhaa kauraa, noin ammattilaisten näkökulmasta. Tilanne lienee virallisilla tahoilla jossain huomioitu, mutta liekö asialle sitten tehty mitään? Monihan ei tällaista yksittäistä pikkublogia lue, mutta näyttää täällä aina joku pyörähtävän. Tai menkööt sitten vain ehdotukset ja höpinät harakoille, heh!

Toivottavasti noiden pitovieraiksemme saapuneiden Irakin urhojen parasta osaamista voitaisiin hyödyntää muutenkin kuin puuronsyönnissä, tännehän he ovat vapaaehtoisesti tulleet. Kaikki keinot pahisten torjuntaan olisi käytettävä.

Terrorismille ei saa koskaan alistua. Islamistista terrorismia kammoaa ja pelkää jokainen vähänkin tervepäinen ihminen. Pelottomia ovat omasta mielestään suomalaiset yltiösuvakit, sekä monet poliittiset eunukit ja mediamurjaanit suojatyöpaikoissaan. 

Pannaan terroristipiruille hanttiin sitkeästi kuin Sven Tuuva! Intrigöörikin haluaisi päätyä yhtenä kappaleena loppusijoitukseen, sitten kun sen aika on. Eikä tässä meikä mikään vanha ole, pirskatti, eläkeikä on vasta alkamassa!


***
Lisäyksiä: Vankiloista loppuu jo tila Saksassa,  linkki.

Brysselin lentoasemalla töissä 50 ISIS-tukijaa, linkki.

Pienikin määrä terroristeja on vaaraksi, EU:n turvakomissaari.


Ei kommentteja: