28.3.2016

Ei kotoudu, ei!

Pitkät pääsiäispyhät ovat onneksi päättymässä. Ylivieskassa tämä pääsiäinen muistetaan vielä pitkään, ehkä yhtä pitkään kuin kaupungin komea puukirkko palveli omaa yhteisöään. Tuhopolttajan sytyttämiin liekkeihin ei kuitenkaan tuhoutunut se tärkein eli suomalaisten ihmisten yhteisöllisyys ja halu rakentaa tilalle uusi kirkko, jos vanha tuhoutuu. 

Paikkakunnan tunnusmerkki eli vuosisataisen hautausmaan ympäröimä kirkko on aina ihmisille tärkeä, oltakoon seurakunnasta tai laitoskirkon yleisestä meiningistä muuten mitä mieltä vain. Kirkkorakennus on henkisesti paljon merkittävämpi kuin komeinkaan kunnantupa tai terveyskeskus.

***
Brysselissä pääsiäinen alkoi vielä kirkon polttoakin järkyttävämpien tekojen alla. Murhanhimoiset islamistit eivät kotoudu. He eivät kotoutuneet edes entisiin kotimaihinsa, joista he itse tai heidän perheensä ovat lähtöisin. Uusilla kotiseuduillaan Euroopassa he eivät halua turvaa tai uutta elämisen alkua, vaan he haluavat vain levittää tuhoa, kaaosta ja kuolemaa. 

Intrigööri potee pääsiäisväsyä, joten on tyydyttävä taas linkittämään hyvän tunteiden tulkin eli Savon Sanomissa kirjoittavan Jussi Kuosmasen juttuun. Hän kertoo ytimekkäästi mm. siitä, miksi matu ei kotoudu.

Hyvää kevättä ja arkipäiviä!


***


2 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

No, siinä on Islam pähkinänkuoressa: psykopaattisen, raiskaavan ja kiduttavan ryöstelijän vakuuttelu siitä että hänen jumalansa oikeuttaa ja velvoittaa hänet ja kaverinsa ryöstämään, tuhoamaan, kiduttamaan, tappamaan ja raiskaamaan. Jos lukee Koraania (olen sitäkin välillä harrastanut) nämä teemat tulevat esille lähes jokaisesta suurasta; ne muut ovat jonkin kirjoittajan ottaman päihteen vaikutuksesta niin sekavia että on vaikea sanoa mistä niissä puhutaan.

Tätä on Islam.

intrigööri kirjoitti...

Reilut kymmenen vuotta päätin lukea kaikista uskonnoista jotain. Islamista luin vain jonkin yleisteoksen, jossa siinäkin todettiin, että koraani on niin sekava, ettei siitä oikein tolkkua saa. Koraani onkin jäänyt urantiakirjan, yms. hourimointien lailla kirjaston hyllyyn.
Kristillisyyden syvempi puoli kiinnostaisi, jos siihen jaksaisi keskittyä, mutta ei toistaiseksi jaksa. Buddhalaisuus kiinnostaa eniten, mutta siihenkin pitäisi syventyä paljon lisää.
Islam on kyllä siitä mielenkiintoinen uskonto, ettei ainakaan islamisteilla kuulema ole islamin kanssa mitään tekemistä. Toisaalta Suomen ev.lut. -laitoskirkko alkaa olla jo mussujen napalanko. Jos lopulta eroaisin kirkosta, pääsisin ainakin eroon mussujen tukemisesta ja maksaisin niillä hiluilla edes yleveron.