18.8.2016

Ei värkeillä väliä!

Sukupuolineutraalin pikkulan tai kakkalan yksi merkintätapa.
Intrigööri on julkaisemistaan monensorttisista jutuista ja huonosta huumoristaan huolimatta melko taipuvainen itsekritiikkiin, jos muistaa. Tänään uutisointiin taas sinänsä vanhasta, mutta aina ajankohtaisesta sukupuolineutraalista aiheesta, mikä tarkoittaa sitä, ettei tyttöjä ja poikia enää olisi laisinkaan. Värkeillä ei olisikaan enää väliä. 

Se tarkoittaisi käytännössä mm. sitä, että vessa ja kylppäri pitäisi jakaa aina ja kaikkien kanssa, kouluissakin. Monin paikoin maailmassa tuo pyrkimys on aiheuttanut huolta ja hampaiden kiristelyä, kuten nyt vaikka asiasta aiemmin hiukan änkyröineiden lajitoverien luona Charlottessa Pohjois-Carolinassa

Maailmassa on kyllä myös miljoonia paikkoja, joissa ei ole huusseista tietoakaan, eikä ainakaan vesivessoista. Onko puskassa sitten neutraalia? Ehkä?

Itsekriitikin vaivaama intrigööri muisti taas pitkästä aikaa, että on meillä kotona jo kymmeniä vuosia ollut sukupuolineutraali wc ja kylpyhuone, joskus yhdistelmänäkin. Olen siis ollut aina monineutraalisti tiedostava luonnollinen henkilö, joskus sukupuolihakuinenkin, tms. Näin on! 

***
Valtakunnan johtavat vessa- ja monitiedostusasioiden mediat ovat tietenkin uutistuttaneet kansaa sukupuolineutraaliudesta, vessoista ja muista sen sortin asioista vaikka kuinka paljon. Tässä linkissä olisi NYT-liitteen juttu ja tuossa Ylen juttukokonaisuus.

Taannoin oli juttua siitä, kuinka Turun kirjastossa oli avattu sukupuolineutraali vessa. Siispä menin katselemaan kuukkelin kuvahaulla, miltä sellainen ns. transumerkki vessan ovessa näyttäisi, jos vaikka joskus sattuisi yleisen vessan vaiheilla akuutti hätä yllättämään.
Ei kai näin?


Hätä siinä hyvinkin voisi tulla, sillä liekö tuollaista merkkiä vielä vahvistettu edes EU-komissiossa, muusta maailmasta puhumatikaan. Jos jäisi liikaa epäröimään, saattaisi lirahtaa punttiin. Ulkonakin urbaaneissa maisemissa on vaikea löytää äkisti sopivaa kadunvarsipuskaa, kun niitäkin raivailtu pois. 

Hädän sattuessa lienee parasta vain painella sisään jostakin vessan näköisestä ovesta ja hoitaa hommansa. Jos erehtyy ovesta ja joutuu putkatuksi, tuskin siellä on vielä sukupuolineutraalia koppia pyttyineen.

Sukupuolineutraaleja vessoja voidaan merkitä pöyristyttävän monella tavalla. Hra Google ystävällisesti haki noita kuvia, laitan siitä vielä yhden linkin


Lisäyslinkki 7.3.2017: Kirjaston vaihtoehtoina mies, nainen, muu, en halua sanoa.


***

Ei kommentteja: