29.8.2016

Hyvin menee, kai?

Ammuvoimaa, hömppäheinää
ja tuulivoimaa.
Intrigööri on siivoillut kevyesti blogiaan, poistanut joitakin vanhoja postauksia hölmöimmästä päästä, setvinyt kuvitusta ja linkkejäkin. Ei niitä juttuja sieltä moni katsele, mutta täytyy ajatella edes noita viha- ja kiihkokirjoitusten metsästäjiä. Tiedä jos blogista jotain joskus kelpaisi vaikka kallonkutistajakoulun oppimateriaaliksi.

Hidastakin se homma on, kun päästöjä on kertynyt jo noin 750. Sitä se tekee, kun on vuosikausia joutoaikaa ja nettikone nurkassa. Ennen pärjäsi melko hyvin kirjoilla, lehdillä ja telkulla, kun kotona ajankulua tarvitsi, mutta ei enää. Netistä pitää nykyisin lueskella vaikka mitä ja katsella liikkuvia, muuten ei pysy tiedostavana verkkoukkona.

Aika monet blogipostauksista ovat näemmä kielteisiä, harvoin on tullut mitään isommin kehutuksi. Rääpimisen kohteina ovat olleet eniten politiikka ja poliitikot, nuo puolestamme itseään säästämättä raatavat edustajamme. 

Nuivasti on tullut suhtauduttua myös EU:n ja kansainvälisen pankkimafian suhmurointeihin, siihen vähään, minkä niistä aiheista voi tavis tietää. Maahanmuuton tai -tulon meininkiä olen ikävästi arvostellut, niin rikastuttavaa kuin se monille onkin. Huonoa huumoria olen yrittänyt vähäsen viljellä, mutta ei se ole oikein hyvin irronnut.

Syksy tuli tänä vuonna jo elokuun lopulla, joten on syytä etsiä lämpöisempiä releitä. Ehkä blogiakin voisi veivata vähän iloisempaan ja myönteisempään malliin. Ympäröivän maailman voi nähdä monella tavalla. Meillä on Suomessa paljon hyviä ja ilahduttavia asioita, kuten, no, tuota, vaikka raikas vesi ja ilma, niitä meillä riittää, eikä jälkimmäistä veroteta.

***
Aamun omassa uutisplarauksessa pysäytti, kun luin Maaseudun Tulevaisuudesta, että hömppäheinän viljelyä tuetaan jopa sadoilla miljoonilla euroilla. Rillit kyllä pitäisi pian uusia, sillä luin ensin, että "höpöheinää" tuetaan, vaikka sellaisen viljelyn pitäisi olla kannattavaa, ellei sapelitaksi löydä heti tietä pellon laitaan. Hömppäheinä onkin maataloustukien vakiosanastoa, mitä en ollut aiemmin bongannut.

Kauppalehden jutussa kerrotaan, jotta Iihin pystytetään peräti 250 metrin korkeuteen yltävä tuulivoimala, minkä siivet huiskavat 145 metrin säteellä. Kyllä lintujenkin pitää siellä kurvata kunnolla, etteivät osu siipiin, eivätkä joudu niiden pyörteisiin.

Kolmen kovan hallituksemme linjaa sitten syyskuussa, tuleeko tuulivoimalle ja muulle uusiutuvalle energialle uusi tuotantotukisysteemi vai ei. No, tuleehan sellainen, sillä ei kai enää sopisi, ettei tuuli puhaltaisi kenenkään laariin?

Hätäkös meillä täällä Suomessa! Hömppäheinä rehottaa iloisesti pelloilla, joilla ennen tuotettiin ikävystyttävän totisesti rehua karjalle ja leipää suomalaisille ihmisille. Tuulikin puhkuu paikoin ihan uudella äänellä antaen rutakasti energiaa ja rahaa sijoittajille, kun se ennen vain hujelteli metsän puissa.

Tänään on sitten hyvä päivä olla onnellinen ja suhtautua myönteisesti vaikka mihin! Intrgöörikin on jo vähän "onnellinen", eikä nuiva.

Lisäyslinkit: 

- Vasemmistoliiton "kulakkivaino" eli Li Anderssonin meloni, Mikko Kärnän blogi.

- Suoria yritystukia jaetaan Suomessa vuosittain noin 1,3 miljardia euroa. Lisäksi yritysten verotukia on noin 6,0 miljardin euron arvosta. Kirjoitus Kauppalehdessä.
***

2 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Jaa, että blogin siivousta? Varsinaisesti en moiti, mutta pidin blogistia sen verran savolaisena, ettei jää kiinni sanoistaan. Vastuuhan on kuulijalla, kun luo mielikuvan, mutta kirjaimellisesti sanoo hieman toisin.

Tosin tietty huoli on ymmärrettävää, kun vastuulliset tahot ovat ovat alkaneet kiinnittämään vakavaa huomiotaan sananvapausrikollisuuteen. Se, mikä oli eilen sananvapautta, voikin olla jo huomenna rikollista. Vara ei venettä kaada.

Sikseen toisekseen, jos poistelee niitä artikkeleita kielteisimmästä päästä, niin silloinhan blogi muuttaa koko ajan myönteisemmäksi.

intrigööri kirjoitti...

Siivousintoon vaikutti se, että moni alkuajan postauksista läksi kuvahakujen kautta sattumoisin saaduista herätteistä. Blogissa oli semmoisia kuvia, joiden käyttöoikeuksista olisi saattanut tulla sanomista. Nyt sellaisia ei pitäisi olla.
Toki postaukset eivät ole kovin harkittuja, vaan nopeesti tehtyjä, sen hetken tunnemissa kirjoitettuja juttuja. Muutamia poistin, en monta. Ihmismyönteinen kai tämä blogi on. Poliitikkoja on kyllä tullut vähäsen moitittua, mutta ehkä inhimillistä pilkettä on siinäkin ollut silmänurkassa.