8.8.2016

Korttipelissä tuli tauko

S-Pankki oli tunti sitten alhaalla ainakin Kuopion Prismassa. Vihreä kortti ei kelvannut kassalla, eikä Ottokaan antanut sillä hilloa. Sama juttu kuului olevan toisillakin asiakkailla ja kassoilla.

Onneksi lämiskässä oli sen verran käteistä mitä siinä tarvittiin. Joten: Älkää digiaika-intoilijat ja 5G-miehet yrittäkö viedä ihmisiltä pois käteistä rahaa! Käteinen on oikeille ihmisille tärkeä yksilönvapauden takuu, oli sitä rahaa enempi tai vähempi. Tulipa vain mieleen. Eikä mulla muuta.

Ps. Kännyssä pankin sovellus näyttäisi toimivan, katkoksesta on nyt jo puolitoista tuntia. Luurista ei vain saa revittyä käteistä, en tiedä voisiko sillä maksaa kassalla ostoksia, ei kai, vielä.


***

2 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Eivät ne ole lainkaan kiinnostuneita meidän yksityisyydestämme, enempikin päinvastoin. Mutta toimintavarmuudella voisi yrittää perustella käteisen tarpeellisuutta.

intrigööri kirjoitti...

Yhteiskunnan toimivuuden säilyttämisellä käteistä voi tosiaan perustella. Tietoverkot pettävät nykyisinkin melko usein. Jos vaikka Venäjän kanssa jouduttaisiin tosi kriisiin, kyberhyökkäyksiä sieltä tulisi ensimmäisenä. Meille tulisi teknisesti paluu 60-luvulle, lankapuhelimille ja kirjoituskoneille olisi taas kysyntää ja ties mille vempeleille.