14.8.2016

...keleen porvarit!


Politiikan seuraaminen on intrigööriltä jäänyt jo pitemmän aikaa satunnaisiin huomioihin, mutta ei politiikalta voi tyyten välttyä. Äsken aamulenkillä huomasin, että viel on aate voimissaan, nimittäin kommunistien aate. 

SKP:n piiritoimiston julisteessa vaaditaan nyrkki pystyssä porvarihallitusta alas. Sehän on ihan oikein vaadittu, sillä harvemmin sitä kirkuvanpunaiset kommarit mahtuvat mihinkään porvarihallitukseen.

Vasemmistoliitto kyllä oli melkein loppuun asti mukana edellisessä kokoomuksen ja sen sisarpuolue demareiden kiskomassa hallituksessa, kunnes se luikki kaveripuolueensa vihreiden kanssa pois korkoa kasvamaan. Mutta ei kai vasuriliittoa kukaan enää miellä kommunistiseksi puolueeksi? Mitä hyö lienevät, punavihreitä yleisten ja muiden asioiden tiedostelijoita?

SKP:n julisteesta tulivat elävästi mieleen 70-luvun änkyrät, stalinistit, joiden kanssa en onneksi ihan joutunut kadulla tai kapakassa tappeluun. Silloin vielä siedettiin nykyistä paremmin erilaisia mielipiteitä, sanoilla vain sodittiin.

Käsilläpuhuminen ja katuriehuminen on vasta viime vuosien ilmiö ja enitenhän sitä ovat harrastaneet anarkistit, jotka ainakin yleisesti luetaan jonkin sortin punikeiksi.

Kunnon peruskommarit olivat kyllä ennen, silloin 1960 - 70 -luvuilla ryhdikkäästi aatteidensa takana ja jopa oikeasti vähäväkisen kansan puolella. Niin he saattaisivat olla nykyisinkin, mutta äänestäjiä vain puuttuu. 


Ei muuta kuin eespäin SKP, tiellä taistojen!


***

Ei kommentteja: