10.8.2016

Welcome to Finbabwe!

Ei hätää, sillä ilmastonmuutos tuo Suomeen
eteläiset lämmöt ja hurjan paljon 
uusia ahkeria asujia.

Sen verran katselin tänään uutissivuja, että VM:n valtiosihteeri M. Hetemäki oli taas kuvissa naama pitkänä ja suu mutrussa. Suomessa on hänen mielestään pohjoismainen hyvinvointivaltio, mutta eteläeurooppalainen työllisyysaste. Lisää työtä kuulema tarvittaisiin ja venyvämpää palkkahaitaria. Mutta kun työtä ei ole, eikä kai heti tule, ei palkkahaitari veny, eikä soi. Tyhjästä ei synny polkkaa eikä pöhinää.

Mutta miksi tyytyä tällaiseen hassuun tilanteeseen? Kyllä kaikki vielä muuttua voi ja moneen kertaan! Omat ministerit ja kanisterit ovat mollanneet Suomea ja sen talouskehitystä ulkomaisissakin medioissa jo vuosikausia. Huonosti meillä menee, mutta menköön?

***
Zimbabwe, valkonaamojen joskus tuhmasti nimeämä Rhodesia, oli vielä intrigöörin nuorena ollessa Afrikan tähti tai helmi, jota kaikki siellä ja muuallakin maailmassa kadehtivat. Ehkä eniten hämmästeltiin paksusti pärjääviä, työteliäitä maanomistajia, jauhonaamoja, joita köyhät, mutta silti iloiset tummanaamaiset prolet passasivat. 

Olihan siellä luonnonvarat annosteltu lähes täysin valkoisille mamuille, monessakin polvessa, joita siellä oli valtaa ja järjestystä pitelemässä. Kuitenkin keskimääräisesti ja afrikkalaisittain nähtynä rhodesialaisilla meni melko hyvin. 

Sen jälkeen kun valta vähän myöhemmin vaihtui ja maan nimi muuttui Zimbabweksi, siellä on kaikilla mennyt hurjan huonosti, eikä kurjistumiselle näy loppua. Zimbabwessa eivät enää pärjää harvat kantis-jauhikset eivätkä suuren enemmistön mustikset. 

Väestöllisesti pienenä poikkeuksena pitänee mainita paikallinen umpikahjo ja ikäloppu diktaattori, sekä hänen lähipiirinsä, sillä heillä menee hienosti. Rutiköyhästäkin maasta ja kansasta pystyy repimään pienelle porukalle kroisosmaisen elintason, se on Afrikassakin nähty moneen kertaan ja sama meininki jatkuu.

Maan uusi tai ikivanha nimi Zimbabwe juontuu kuulema muinaisesta sikäläisen suurvallan pääkaupungista, Mapungubwesta. Nimi tarkoittaa paikkaa, jossa shakaalit ruokailevat. Linkki wikiin.

***
Mamuilu kasvavine kustannuksineen ja haittavaikutuksineen liittyy Suomessakin osana kehitykseen, jolla painumme pian etelä-eurooppalaiselle tasolle, missä ei vielä olisi hirveästi valittamista. Vai ovatko muka jotkut eteläisen Euroopan maat kehitysmaita, eivät sinne päinkään. Kreikkalaisilla menee kai huonoiten, mutta sielläkin yritetään pärjätä jotenkin ja yhteisöllisesti, pöyhkeän euroeliitin loputtomista kuristusotteista huolimatta.

Vähitellen vanha mukava Eurooppa ränsistyy ja kurjistuu, mutta säilyy silti vetovoimaisena miljoonille ja kymmenille miljoonille köyhistä ja sukupolvesta toiseen sisällissotivista maista tuleville ihmismassoille. Väestön turvallisuuskin painuu tietysti Euroopassakin lopulta maahantulijoiden lähtömaiden tasolle tai jopa vieläkin huonommaksi. Maanosan maita ei enää tarvitse puolustaa jotain ulkoista uhkaa, vaan sisäisiä uhkia vastaan.

Suomessa kuulema kaikki huono kehitys tapahtuu nopeammin kuin missään muualla Euroopassa tai koko maailmassa, väki ikääntyy, työttömyys lisääntyy, velkareppu kasvaa... Jo harakatkin ja Venäjän trollit meille ilkeästi nauravat.

Suomi ohittaa piankin kehityksessä Etelä-Euroopan heikoimman tason. Painumme vielä sivu Pohjois-Afrikasta ja muista hiekkamaista. Laskeudumme keski-afrikkalaiselle tasolle ja lähestymme tulevaisuutta pohjoismaisena Zimbabwena, eikun Finbabwena! 

Metsästävät turistit itämailta käyvät Suomi-provinssin mailla harventamassa susilaumoja, karhuja, hirviä, poroja ja Ruokolahden leijonia, mutta niitäkin esiintyy enää vain provinssin ajoittain viileässä pohjoisosassa, jota ennen vanhaan kutsuttiin Lapin lääniksi.

Ainoa lohtumme on ihmisen ihan itse ja tahallaan aiheuttama ilmastonmuutos, minkä johdosta jotkut saavat viettää aikaansa kai sukupuolineutraalisti hirmuisen monikulttuurisessa ja lämpöisessä maassa, missä pärjää hienosti risumajassa tai makoilemalla palmujen, banaanipuskien ja rusinapuiden katveessa! 

Vanhan Suomen kalliit luonnonvarat, kuten maaperän malmit, suuret metsät ja puhtaat vedet on tietysti jo silloin riistetty meiltä pois maailman ökyporukan parempiin tarpeisiin, joten niistäkään ei silloin ole huolen häivää. Kiitos ja ylistys, että sadevettä saadaan juotavaksi ja naurismaa antaa monta satoa vuodessa!

***
Moitin ehkä suotta Zimbabwen valistunutta yksinvaltiasta, jonka suurena tavoitteena on tehdä jokaisesta maansa kansalaisesta miljonääri. Viittaan ja linkitän tässä valistuneeseen lähteeseen.


***

Ei kommentteja: