26.8.2016

Ostaako valtio Guggenheimin?

Valtiolle olisi taas tarjolla iso mötkäle hyvää sikaa säkissä. Guggenheim-museon hanke Helsingissä etenee sitkeästi kuin käärme pyssyssä. 

Yksityisen puolen 26 miltsin rahoituksesta luvataan pääosan olevan jo kasassa, kertoo Talouselämä

Valtiolta haluttaisiin Guggenheimin kaikkiaan 130 miljoonaksi arvioituihin rakennuskustannuksiin 40 - 50 miljoonaa, joista saatetaan päättää jo ensi viikon budjettirutistuksessa. 

Helsingiltäkin rahaa vielä huudetaan ja kuulema päätös rahoituksesta halutaan pöytään ennen kevään kuntavaaleja. 

Intrigöörin veikkauksilla kun on taipumus mennä mäkeen, niin se veikkaa, että kyllä kokkelit painostavat valtion rahoituksen läpi. Että silleen.

Kyllä Guggenheimilla luulisi olevan rahaa takana, linkki Wikipediaan.

***
Guggenheimin vaihtoehtoisia suunnitelmia täällä.  

Lisää tuhmiakin suunnitelmia olisi täällä.

Soini tyrmää Guggenheimin.***

2 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Hyvin luultavasti ostavat. Eiväthän rakkaat päättäjämme ole koskaan ennenkään jättäneet yhtään typerää päätöstä tekemättä, aina tavallisille sukankuluttajille kalliisiin ja epämiellyttäviin loppuihin saakka. Miksi he nyt jättäisivät tekemättä näin houkuttelevan tarjouksen, etenkin kun siitä saatava todellinen hyöty on taatusti olematon?

intrigööri kirjoitti...

Eiköhän se Guggenheim Helsinki ole jo valmiiksi elähtänyt idea? Tietenkin kokkelit ja kepu kannattavat sellaista, koska se tulee kalliiksi. Persujen kanssa suhmuroidaan joku mahon lehmän kauppa, päästetään vaikka muutama tuhat eläkeikäistä köyhää eläkkeelle.
Olli Rehneille ja hänen kaltaisilleen miljarditkin ovat pikkurahaa, koska raha on uusiutuva luonnonvara. Suurmoskeija lienee seuraava älytön kusetus, missä arabikauppiaat myyvät löyhkille suomalaisille poliitikoille Aladdinin taikalampun. Sitten ostetaan jenkkilästä satsi maailman kalleimpia ja meille huonoiten sopivia hävittäjiä...
Suomalaista taidetta Helsingissä ei kai kannata isosti esitellä matkailijoille, koska se olisi kauhistuttavaa kansallista uhoamista. Luulisivat satunnaiset täällä kävijät vielä, että suomalaiset ovat sikanatsifasistirasisteja, eivätkä ollenkaan ihaile monikulttuurisuuden nimissä tehtävää islamin maailmanvalloitusta, eivätkä Angela Merkeliä.