13.12.2016

Femakkopuolue - ihanaa!

Kuvituskuvan neutraalishenkilö sulkee uudet puolueet, sekä
 kaikki muutkin, laajaan sydämeensä! ( linkki vimeoon )

Intrigööri tässä jatkaa hiukan uusien mielenkiintoisten puolueiden sukupuoli- ja muuten neutraalia esittelyä. 

Tänään on julkisteltu Feministinen Puolue, joka tiemmä aikoo jyrätä vanhojen puolueiden itselleen omimaa kenttää jo seuraavissa kuntavaaleissa. 

Vasta syksyllä tässäkin blogissa oli ilo kertoa lajineutraalin Suomen Eläinoikeuspuolueen perustamisesta. Linkki juttuun.

Kummastakaan uudesta puolueesta ei ole tänne susirajoille kertynyt havaintoja, eikä kokemuksia, joten on parasta vain neutraalisti linkittää molempien puolueiden sivuille: 

Tässä Feministinen puolue ja tuossa Eläinoikeuspuolue.

Mitäpä olisi moderni politiikka ilman tarpeellisten varoittavien sormien nostamista. Niinpä lienee paikallaan kertoa modernissa neutralistisessa länsimaailmassa kielletyistä asenteista ja puvuista, jotka saattavat syrjiä joitakin ihmiskunnan lukemattomista sukupuolisista suuntaumuksista, sun muuta.

Joskus jopa ihaillut urheiluhenkilöt saattavat ikäänkuin pilkata toista sukupuoli-identiteetin pääsuuntauksista, kuten heitä, joita ennen oli tapana määritellä naisiksi. Kyllä semmoinen sukupuolisuuntauksia pilkkaava härskittely pitäisi Suomessakin kiireesti ja ankarasti kieltää! 

Linkitän BBC:n urheilusivuille, joilla kerrotaan ja näytetään surullisia esimerkkejä moisesta tuhmiselvistelystä 
***
Kun on uusista puolueista puhe, myös Kansalaispuolue on merkitty puoluerekisteriin. Hyvä Paavo!

Myös Itsenäisyyspuolue on saanut 5000 kannattajakorttia kasaan.

Koska intrigööri ei ole suuntautunut feministiksi, pitää laittaa linkki noita asioita paremmin tuntevaan ja tiedostavaan blogikirjoitukseen.

Ja linkitysten lopuksi - feministipuolueen puheenvuoro.


Kärsivä feministi.

***4 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Jau! Miten olemmekaan tulleet oikein toimeen ilman näitä puolueita? Vanhempien puolueiden viimeaikaisten saavutusten perusteella... en tiedä. Huonosti. Huonommin. Sipilän johdolla. Onneksi. Onneksi! Feministipuolue tulee pelastamaan meidät julmalta korporatismilta (á la Sipilä tällä hetkellä, unohtamatta hänen edeltäjiään jotka rakensivat pohjan meidän nykyiselle kurjistumisellemme), Eläinsuojelupuolueen tukemana.

Missähän meikäläinen voisi rekisteröityä eläimeksi? Tai naiseksi? Ei! Täydellinen jackpot: naaraseläimeksi!

intrigööri kirjoitti...

Turvapaikkaa ei taida meikäläiselle mistään irrota, pitäisi olla aika rikas, että pääsisi vaikka Trumppilaan. Venäjälle ei ilman oikeita suhteita uskalla mennä. Viro tai Espanja olisivat kai vielä mahdollisia maita, Norjassa on liian kallista. Paras lienee jäädä kylmästi tänne.
Hulluksi kyllä menee meininki. Jos yrittäisi ihan vakavasti seurailla politiikkaa ja kirjoitella siitä, ei se enää minulta onnistuisi. Huumoria täytyy yrittää vääntää väkisin, ettei masentuisi liikaa.
Järki-ihmisillä on kyllä maassa vielä huikea enemmistö, mutta täyspäiset eivät juuri osallistu politiikkaan. Siksi täällä ei koskaan sallita oikeita kansanäänestyksiä. Siinähän menisi hurjasti hyviä suojattien ja elättien mestoja ja koko saastuneeseen systeemiin sisään leivottu korruptio romutettaisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Eläinoikeuspuolue näkyy rekisteröidyn puolueeksi, kuten aiempi artikkelisikin kertoo. Feministinen puolue, onko sekin jo saanut nimet kerätty? Ei näy, että kannattajakortteja enää kaipailtaisiin, muttei toisaalta näkynyt maagisista lyhennettä RP.

EOP:lla on suuri tulevaisuus edessään, jos se saa läpi eläinten äänioikeuden.

Feministejä taas saattaa uhata liberaalien kohtalo: kaikki, tai vähintäänkin liian monet puolueet ovat feministisiä. Onhan SDP:n Antti Rinnekin feministi.

intrigööri kirjoitti...

Verkkouutiset näkyy kertoneen eilen, jotta 5 000 kannattajakorttia olisi feministien puolueella kasassa, ellei sitten posti ole sotkenut joulukortteja sinne joukkoon. Ehkä RP-merkintä tulee puolueen sivuille aikanaan, en sitä itse hoksinut etsiäkään.
Seksismi ja rasismi ovat näemmä uudessa puolueessa kovasti esillä, "siirtolaisten" asiat nousevat tietysti agendalle. Jakautuneen yhteiskuntamme jakolinja kulkee kuulema nationalistien ja feministien välissä, jne.
Minä luulin, että köyhyydelläkin voisi olla jotain tekemistä kansan jakautumisen kanssa, mutta ehkä se ei koske uutta puoluetta? Eilen meinasin kyllä kirjoitella, että seuraava pääministeri saattaa olla feministi, nääs sellaiseksi julistautunut "femari" Antti Rinne.
Eduskuntavaaleihin on aikaa yli kaksi vuotta, joten muutkin puolueet saattavat vielä julistautua feministipuolueiksi, paitsi tietysti tuhmat änkyräpersut.